Halloween-ul înlocuit cu „Dovleacul Năzdrăvan” la o grădiniță din Deva. Micuții au transformat bostanii în personaje preferate din basme (VIDEO)

Copiii de la Grădinița Numărul 6 din Deva s-au bucurat într-un mod creativ de venirea toamnei. Împreună cu părinții și cadrele didactice micuții au trebuit să sculpteze și să picteze dovleci, transformându-i în personaje din basme, din desene animate, în animale sălbatice sau chiar în caleașcă pentru păpuși. Toți dovlecii au fost expuși în curtea grădiniței, unde copiii au avut parte de petrecerea „Dovleacului Năzdrăvan”, o alternativă la Halloween-ului împrumutat de peste Ocean. 

„Am avut această idee din dorința de a găsi o alternativă la Haloween și am organizat sărbătoarea «Dovleacului Năzdrăvan». Eu îmi amintesc din copilărie că și noi sculptam dovleci și nu aveam nevoie de o sărbătoare împrumutată ca să ne bucurăm de aceste lucruri. Pentru că în grădinița noastră parteneriatul dintre familie și grădiniță este unul viu și părinții sunt foarte implicați în tot ceea ce facem, ne-am propus să găsim un prilej de sărbătorire a toamnei. Am decis să o facem prin decorarea dovlecilor. În acest fel, ne-am bucurat de un timp de calitate petrecut peste week-end cu copiii, acasă, unde fiecare familie a găsit idei să decoreze și să sculpteze dovlecii cu care am împodobit curtea”, a declarat Adina Costa, coordonatorul Grădiniței Nr. 6. În total, copiii au transformat 76 de dovleci care vor fi expuși week-endul acesta în curtea Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva. 

 

Adauga comentariu