GREVA FOAMEI în fața Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara. Un bărbat acuză că a fost nedreptățit la un concurs de angajare de la Liceul „Anghel Saligny” din Simeria

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a intrat în greva foamei pe motiv că a fost nedreptățit la un concurs de angajare, organizat la Liceul „Anghel Saligny” din Simeria. Vasile Andrei susține că a muncit timp de 10 ani la unitatea de învățământ, ocupându-se de exploatarea și supravegherea centralelor termice, însă făcea și alte lucrări care i se repartizau. 
În luna august 2019 s-a organizat un concurs pentru ocuparea a trei posturi de muncitor la liceul din Simeria. Și tocmai el, care avea vechime în muncă și experiență, nu a trecut concursul, spune bărbatul. A fost picat la proba practică, care nu a fost în conformitate cu tema concursului. La mijloc ar fi o supărare pe care i-a provocat-o directorului Liceului „Anghel Saligny”, Emilia Felciuc, afirmă Vasile Andrei. Bărbatul a stat astăzi în greva foamei în fața Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, instituție de la care speră să-i facă dreptate. 

„La Liceul Anghel Saligny a avut loc un concurs pentru ocuparea unor posturi de munictori calificați și nu s-a respectat tematica anunțată. La proba practică m-au pus să repar zidăria, după ce un geam din lemn a fost înlocuit cu un geam termopan. M-au notat cu 4, deși lucrez în unitate de 10 ani și toate lucrările care mi s-au repartizat le-am dus la bun sfârșit. (...) Anul trecut am fost trimis de către directorul liceului pe microbuzul școlar, să însoțesc elevii care sunt aduși din satele de lângă Simeria. Am refuzat, pentru că nu intra în fișa postului meu această atribuție, eu ocupându-mă de încălzirea centralizată din școală. Drept urmare, doamna director m-a amenințat într-o ședință de față cu toți angajații că mie nu îmi va mai prelungi contractul de muncă. Am contestat rezultatul de la proba practică, iar contestația mi-a fost respinsă pe loc. Am depus un memoriu la Inspectorat, prin care vreau să se constate că nu s-au respectat condițiile concursului. Nu vreau să fiu reangajat”, a declarat Andrei Vasile. 

Contactată pe acest subiect, directorul Liceului „Anghel Saligny” din Simeria, Emilia Felciuc, a negat toate cele relatate de fostul angajat al unității. Aceasta a spus că, de fapt, au fost trei posturi scoase la concurs pentru care s-au înscris șapte persoane, iar Vasile Andrei a fost unul dintre candidații respinși. 

„Situația lui e foarte clară și Inspectoratul știe, contractul de muncă al domnului Andrei s-a încheiat de drept. Nu l-a încheiat nimeni. El a fost angajat pe perioadă determinată și a încetat la data de 31 august. El a avut prelungire deja trei ani la rând, mai mult de atât nu am avut ce să fac pentru dânsul. Au fost scoase trei posturi la concurs, unde au participat șapte oameni. Dânsul a fost unul dintre cei patru care au căzut concursul. Mai mult de atât ce putem să facem pentru el. A făcut o reparație la fel cum au făcut și ceilalți muncitori, aceeași probă a fost pentru toată lumea. Postul pe care a fost dânsul angajat era de fochist, dar nu mai avem nevoie de fochist, pentru că avem o centrală modernă, avem o firmă specializată care se ocupă de întreținerea acestor centrale”, a declarat Emilia Felciuc. Întrebată cine sunt cele trei persoane care au trecut concursul aceasta a spus următoarele: „Cibian Pavel, Palade Ioan și domnul Meștereagă al cărui prenume nu mi-l amintesc”. 

Emilia Felciuc a mai adăugat că Andrei Vasile nu a fost un angajat disciplinat, tocmai de aceea a fost nevoită să-i dea avertisment scris din cauză că pleca de la serviciu în timpul orelor de program. 

Adauga comentariu