Gest fără precedent al medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Deva. Cer menținerea în funcție a actualului manager

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva își doresc stabilitate și continuitate în ceea ce privește conducerea unității medicale. Motiv pentru care au transmis o scrisoare în care cer șefilor Consiliului Județean (CJ) Hunedoara menținerea în funcție a actualului manager interimar Delia Băda (foto jos). 

„Având în vedere că la concursul de manager al SJU Deva nu a promovat niciun candidat și faptul că firma de audit a demonstrat că principalele probleme economico-financiare sunt legate de instabilitatea managerială, vă prezentăm poziția SMH față de această situație: considerăm că activitatea managerială a doamnei Dela Băda a dus la rezolvarea unor probleme importante ale instituției, atât din punct de vedere economico-financiar, cât și medical, iar colaborarea corpului medical cu actualul manager a fost bună. Ceea ce a creat un climat favorabil desfășurării activității și cu posibilitatea de a realiza proiecte pe termen mediu și lung necesare pentru dezvoltarea spitalului. Având în vedere cele de mai sus, susținem menținerea în funcție a doamnei manager Delia Băda, până la organizarea unui nou concurs”, se arată în scrisoarea semnată de aproape 90 la sută dintre medicii de la SJU Deva.

 

Mandatul de șase luni al managerului interimar Delia Băda expiră mâine, 8 octombrie. Deoarece la concursul pentru ocuparea postului singurul candidat care s-a prezentat nu a trecut examenul, spitalul va fi condus în continuare de un șef interimar. 

Reprezentanții CJ Hunedoara spun că nu au luat o decizie privind persoana care va fi numită la șefia spitalului, confirmând că au primit scrisoarea transmisă de medici. 

„A fost înregistrată o scrisoare din partea sindicatului din spital, care a fost analizată. Cât despre managementul spitalului mâine va fi luată o decizie privind persoana care va asigura conducerea interimară a unității medicale în perioada următoare”, a declarat Bogdan Hăulică, consilierul președintelui CJ Hunedoara. 

Adauga comentariu