Gest de solidaritate al angajaților Primăriei Municipiului Brad. Pentru a economisi bani la buget, intră în concediu fără plată

Angajații Primăriei Municipiului Brad vor intra, prin rotație, în concediu fără plată, pentru a reduce din cheltuielile bugetare cu plata salariilor acestora. Măsura vine în contextul în care bugetul local este împovărat de cheltuielile neprevăzute cu combaterea pandemiei de Covid-19, dar și din solidaritate cu angajații din sectorul privat care au intrat în șomaj tehnic, ca urmare a închiderii anumitor activități economice.

Având în vedere, situația dificilă la nivel național și implicit la nivelul comunității brădeane, în ceea ce privește resursele financiare necesare pentru asigurarea funcționării administrației publice locale și derularea proiectelor de dezvoltare locală, salariații Primăriei Municipiului Brad, inclusiv primarul și viceprimarul, au decis ca, în cursul lunii mai 2020, să solicite individual câte 5 zile de concediu fără plată. Măsura respectivă are un impact pozitiv asupra bugetului local și este firească, în spiritul solidarității cu ceilalți salariați din economie, care au fost în somaj tehnic pe perioada stării de urgență. Adoptarea acestei măsuri nu va afecta programul de activitate al instituției având în vedere faptul că zilele de concediu fără plată vor fi luate prin rotație. Reamintim faptul că, suma de 10.258 lei a fost acordată Spitalului Muncipal Brad prin donarea îndemnizației de consilier locali de către 15 din cei 17 consilieri locali ai municipiului Brad, în cursul lunii aprilie 2020”, a precizat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad. Suma care se va economisi la bugetul local prin intrarea angajaților în concediu fără plată, deocamdată, nu a fost estimată. 

Adauga comentariu