Garda de Mediu a aplicat amenzi de aproape 600.000 de lei, în trei luni, pentru 65 de sancțiuni contravenționale depistate

Garda de Mediu a aplicat, în ultimele trei luni, sancțiuni în valoare de aproape 600.000 de lei, pentru încălcarea legislației de mediu. Astfel, în perioada 01.04.2019 – 30.06.2019, Comisariatul Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 258 inspecţii, dintre care 111 inspecţii planificate şi 147 inspecţii neplanificate.

Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost: 
- lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului;
- nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu;
- netransmiterea la termen a declaraţiilor privind obligaţiile de plată către Administraţia Fondului pentru Mediu;
- nerealizarea în totalitate și la termen a masurilor stabilite anterior;
- existența depozitelor ilegale de deșeuri pe raza Unităților Administrativ Teritoriale;
- neanunțarea Agenției Județene pentru Protecția Mediului și a Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu în cazul unei amenințări iminente cu un prejudiciu asupra mediului și luarea măsurilor preventive necesare, în termen de 2 ore de la luarea la cunoștință a apariției amenințării.  

„În urma acestor controale, au fost aplicate 65 sancţiuni contravenţionale dintre care 13 avertismente  și 52 de amenzi, în valoare totală de 592.400 lei. Dintre acestea, cele mai mari sancțiuni contravenționale au avut valoarea de 60.000 lei (patru sancțiuni) și au fost aplicate pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara (două sancțiuni), neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse anterior de către comisarii CJ Hunedoara al GNM, respectiv neanunțarea CJ Hunedoara al GNM și Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara privind producerea pe amplasament a unui incident cu potențial prejudiciu asupra mediului.
Au fost aplicate două amenzi în cuantum de 50.000 lei pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse anterior de către comisarii CJ Hunedoara al GNM și pentru efectuarea unor lucrări de construcții fără a deține act de reglementare emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Adauga comentariu