Garda de Mediu a amendat Primăria Hunedoarei cu 15.000 de lei pentru deșeuri depozitate nelegal

Garda de Mediu a amendat firma de salubritate a Primăriei Municipiului Hunedoara cu 15.000 de lei pentru că a depozitat deșeuri vegetale la marginea localității. 
O autoutilitară a firmei de salubritate a primăriei a fost surprinsă în imagini video de un localnic în timp ce descărca resturi de vegetație uscată, într-o groapă de gunoi clandestină. Filmarea a fost distribuită pe o rețea de socializare și a ajuns în atenția comisarilor de mediu care s-au autosesizat.

 „Ca urmare a distribuirii pe Facebook a filmării cu o mașină care aparținea Primăriei Hunedoara, fiind inscripționată în acest sens, și care că descarcă deșeuri undeva la periferia orașului. Am trimis echipă de control care a constatat că situația se confirmă”, a declarat Angela Croitoru, comisar la Garda de Mediu Hunedoara. 

„Echipa de comisari a constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă, în sensul că operatorul de salubritate desemnat pentru colectarea deșeurilor stradale și a deșeurilor vegetale a abandonat aceste deșeuri pe un amplasament neautorizat. Totodată, s-a constatat că pe acest amplasament se aflau și deșeuri municipale amestecate, dar deșeurile vegetale reprezentau circa 80% din întreaga cantitate existentă. Pentru neconformitățile constatate, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu a aplicat sancțiuni atât UAT Municipiul Hunedoara cât și operatorului de salubritate, respectiv: amendă contravențională, în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 211/2011 cu modificările și completările ulterioare, pentru UAT Municipiul Hunedoara și avertisment, conform OUG nr. 195/2005, cu modificările și completările ulterioare, operatorului de salubritate”, au informat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu. 

În plus, comisarii de mediu au dispus următoarele măsuri, în sarcina UAT Municipiul Hunedoara:
1. Eliminarea depozitelor necontrolate de deșeuri identificate în timpul controlului. 
2. Identificarea spațiilor pentru depozitarea deșeurilor din construcții și demolări, a spațiilor pentru depozitarea deșeurilor vegetale precum și stabilirea acestora prin Hotărâre de Consiliu Local.
3. Intensificarea acțiunilor de patrulare și aplicarea măsurilor, conform legii, în cazul în care vor fi identificate persoane fizice/juridice care abandonează deșeuri în locuri nepermise. 

Adauga comentariu