(FOTO-VIDEO) Scandal MONSTRU, în centrul Devei. Cătălin Penciuc, zis „Bivolu”, membru al grupării Litera-Simota, a spart mai multe mașini și ușa de la blocul în care locuiește. El a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Zam

Scandal monstru, în această dimineață, în zona centrală a Devei. Cătălin Penciuc, zis „Bivolu”, a spart mai multe mașini și ușa de la scara blocului în care locuiește, din motive necunoscute pentru moment. Totul s-a întâmplat în jurul orei 9, pe strada Neptun din localitate. Vecinii au alertat de urgență autoritățile. Mai mulți mascați au sosit la fața locului, dar și o ambulanță, care l-a preluat pe „Bivolu” și l-a transportat la spital. Acesta a fost însoțit și de poliție, pentru că era extrem de agresiv. Potrivit unor surse medicale, se bănuiește că bărbatul ar fi consumat droguri, însă toate acestea vor fi relevate de probele de sânge care i-au fost preluate.

Potrivit vecinilor, alte două mașini au fost distruse. 

„Bărbatul a spart ușa blocului în care locuiește și mai multe autoturisme. Conform protocolului care este încheiat la nivel de minister, acesta a fost însoțit de polițiști la Spitalul Județean de Urgență din Deva, pentru că avea un comportament agresiv, și apoi a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Zam. Medicii urmează a stabili rezultatele toxicologice. În prezent, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan. 

„În jurul orei 9, a fost solicitat un echipaj de ambulanță să intervină pe o stradă, în Deva, în cazul unei persoane agitate agresive, care a produs mai multe pagube materiale autoturismelor din zonă. Echipajul a fost însoțit de poliție. Au transportat persoana respectivă la spital, de unde a fost trimisă la Spitalul de Psihiatrie Zam, pentru tratament de specialitate”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță. 

Cine este Cătălin Penciuc, zis „Bivolu”

Cătălin Penciuc face parte din gruparea Simota-Litera. În luna august 2018, acesta a fost condamnat, pe fond, la 7 ani de închisoare, într-un dosar care a avut ca obiect iniţierea, constituirea de grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea a unui asemenea grup, şantaj în formă continuată, lipsire de libertate, instigare la vătămare corporală gravă și instigare la lipsire de libertate.

„În perioada anilor 2006 – 2012  s-au constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în comiterea unor infracţiuni de şantaj şi fapte de violenţă. Gruparea a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, unii dintre inculpaţi fiind prosperi oameni de afaceri din Valea Jiului, administrând societăţi comerciale şi finanţând activitatea unui club de fotbal, ai cărui jucători au fost şantajaţi pentru a renunţa la drepturile financiare pe care le aveau asupra clubului. Practic, inculpaţii îi obligau pe jucători să semneze convenţii nereale prin care se reziliau de comun acord contractele dintre clubul din Petroşani şi aceştia, părţile nemaiavând pretenţii una faţă de cealaltă începând cu data convenţiei de reziliere. Începând cu anul 2008, membrii grupării au fost implicaţi şi în comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune în dauna unor firme de asigurări, fiind îndrumaţi în acest sens de complici angajaţi în sistem. Prejudiciul creat astfel a fost de 400.000 lei şi 100.000 euro, în cauză fiind dispuse măsuri asiguratorii”, arăta rechizitoriul.

Potrivit rechizitoriului, membrii grupării acordau bani cu camătă, iar cei care nu rambursau banii erau trimiși la muncă în Libia.

În același dosar, fostul om de afaceri, Alin Simota, a fost condamnat de instanță la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Cristian Litera a primit o pedeapsă de 9 ani și 10 luni de închisoare, tot cu executare.

Adauga comentariu