(FOTO + VIDEO) Mesaj inedit pentru șefa Guvernului, în vizita de la monumentul medieval din Hunedoara: „A apărut la Castelul Corvinilor, preafrumoasa jupâneasă Vasilica Viorica din neamul lui Dăncilă”

Primire de zile mari la Castelul Corvinilor pentru prim-ministrul Viorica Dăncilă. 
Șefa Guvernului a fost întâmpinată cu salve de tun, flori, pâine, sare și un păhărel de țuică, fiind așteptată de cavaleri și domnițe îmbrăcați în haine de epocă. 
De asemenea, când a ajuns în incinta monumentului medieval, cavalerul Daniel Șerban a dat citire unui mesaj inedit:

„Dau de știre în Comitatul Hunedoarei și în Cetatea lui Bucur că în a patra zi a lunii lui Florar, veleat 2019, a apărut la Castelul Corvinilor, preafrumoasa jupâneasă Vasilica Viorica din neamul lui Dăncilă, neam vechi. Acesta lucru bun este. De aceea noi o numim «Marea Doamnă a Castelului» și  îi dorim viață lungă, îmbelșugată și plină de bucurii. Asta este pohta ce-o pohtim noi. Am zis!”

Vorica Dancilă a fost invitată să viziteze castelul, avându-l ca ghid pe directorul monumentului medieval, Sorin Tincu. Împreună cu premierul s-au aflat și alți membri ai Guvernului, precum Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, Marius Budăi, ministrul Muncii și hunedoreanca Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni.

Oficialii guvernamentali au mers apoi în centrul municipiului Hunedoara, la Pietonala Corvin, unde au fost așteptați de zeci de oameni. Atât Viorica Dăncilă cât și ceilalți miniștri au făcut băi de mulțime, au vorbit și s-au fotografiat cu oamenii.

După periplul din municipiul Hunedoara, delegația guvernamentală a făcut o vizită la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Ultima destinație din program a fost municipiul Brad, unde a vizitat mai multe obiective, inclusiv lucrările de la conducta de alimentare cu gaz, investiție realizată de Transgaz. Tot aici, Viorica Dăncilă a făcut o declarație de presă.

„Am venit în județul Hunedoara, pentru a vizita mai multe obiective de interes pentru județul Hunedoara. Am dorit să vedem și realizările primarilor din aceste localități, dar să vedem și care sunt aspectele care necesită intervenția Guvernului României, pentru că așa cum am spus, anul 2018 a fost anul în care am vrut să ridicăm nivelul de trai al românilor, iar anul 2019 să fie un an al investițiilor, nu doar la nivel declarativ și acestea să se vadă în fiecare colț al României”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă. 
În plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, șefa Guvernului va fi prezentă și duminică în județul Hunedoara, în Valea Jiului, iar primul obiectiv pe care îl va vizita va fi Termocentrala Paroșeni. 

 

 


Adauga comentariu