(FOTO) Sediu nou și modern pentru Serviciul Public Permise și Înmatriculări Hunedoara, într-un spațiu din magazinul Ulpia. Prefectura nu plătește niciun leu chirie. Urmează Serviciul Pașapoarte

Sediu nou și modern pentru Serviciul Public Regim Permise și Înmatriculări Hunedoara. Începând de luni, instituția și-a mutat activitatea într-un spațiu nou, proaspăt renovat, din interiorului magazinului Ulpia din Deva, la etajul al doilea. 

„De când mi-am preluat mandatul am avut intenția de a face ceva cu felul în care erau organizate ambele servicii publice comunitare. În prima fază am încercat să obțin o finanțare europeană pentru finanțarea vechiului sediu, care aparține Ministerului Afacerilor Interne, din Piața Unirii, din Deva. Din nefericire, Instituția Prefectului nu este eligibilă pe acest cadru de referință, ca urmare a trebuit să găsesc alte soluții. Una dintre soluții a fost găsirea unui spațiu într-un centru comercial. Pentru acest spațiu, ideea a fost de transparentizare a activității serviciului. Pentru că, până la urmă, suntem puși în slujba cetățeanului. Nu desfășurăm o activitate de profit, ci suntem o instituție în slujba cetățeanului. A fost o operațiune destul de complicată și, ca atare, le mulțumesc tuturor celor care au sprijinit acest demers. Vreau să vă spun că  ne-au sprijinit inclusiv cetățenii, care ne-au ajutat la cărat, la pus mese și așa mai departe. Vreau să le mulțumesc tuturor pe această cale”, a declarat astăzi prefectul Fabius Kiszely. 

Pentru acest spațiu, Prefectura Hunedoara nu plătește niciun ban chirie. Contractul de comodat a fost semnat pe o perioadă nedeterminată.

„Acest sediu comercial, în ultima perioadă, a fost mai puțin vizitat din cauzele pe care le știm. Avem alte centre comerciale, la nivelul municipiului, în care toată lumea se duce. Evident, că le trebuia ceva care să le aducă oameni. A fost o cerere și a fost o ofertă. Nimeni nu îmi aproba o chirie. Toate sediile serviciilor publice comunitare din România sunt în regim de comodat, indiferent că se află în mall-uri sau oriunde”, spune prefectul județului Hunedoara. 

În viitorul apropiat, și sediul Serviciului Pașapoarte va fi modernizat. 

„Aceeași preocupare o am și pentru Serviciul Pașapoarte. La penultima ședință de Guvern, s-a aprobat o notă a Guvernului, pentru transferul unui spațiu, aflat în imediata vecinătate a actalului sediu al Serviciului și intenționăm să ne extindem și să modificăm și acolo toată așezarea, în așa fel încât să arate cu totul și cu totul altfel. Acesta este un demers care comportă și un aport substanțial de finanțare. Evident că nu puteam să încerc să împușc doi iepuri deodată, că riscam să nu prind niciunul. Am preferat să consolidez acest serviciu, urmând ca în perioada următoare să mă ocup de Pașapoarte, în așa fel încât în județul Hunedoara, serviciile pe care MAI le prestează pentru populație să fie la un standard înalt”, mai spune prefectul.

Adauga comentariu