(FOTO EXCLUSIV) Dezastrul de pe Lotul III al Autostrăzii Lugoj - Deva, în ziua recepției. Taluzuri care stau să cadă, guri de canalizare fără capac și marcaje făcute pe jumătate

Lotul III al Autostrăzii Lugoj - Deva nu va fi recepționat. La recomandarea consultantului, comisia de recepție nu a inițiat procedurile de preluare a proiectului de la constructor. Problemele grave descoperite în teren au determinat luarea acestei decizii. Recepția segmentului de șosea era programată pentru astăzi, 12 august. În 15 august tronsonul de șosea urma să fie deschis traficului rutier, lucru care nu se va întâmpla. 

Calitatea slabă a lucrării se vede și în imaginile publicate în exclusivitate de Ziar de Hunedoara. Pe lângă taluzurile pline de fisuri și care stau să se prăbușească, unele nereguli denotă o lipsă totală de seriozitate din partea constructorului. Marcajele rutiere nu au fost realizate complet, fiind abandonate la jumătate, gurile de colectare a apei pluviale nu au capace, iar asfaltul prezintă denivelări mari, susțin reprezentanții CNAIR. 

„Consultantul nu a recomandat începerea recepției. Acum suntem în faza în care trebuie să stabilim ce facem cu bretelele de la nodul rutier de la Ilia, pe unde se face descărcarea de pe Lotul IV. În funcție de acest lucru vom decide dacă se deschide măcar Lotul IV sau nu. Iar constructorul Lotului III trebuie să corecteze neconformitățile. Sunt probleme la planeitatea asfaltului, taluzurile au fisuri, marcajele pe alocuri au fost realizate pe jumătate etc.. Din acest moment, constructorul trebuie să remedieze problemele semnalate în teren. De asemenea, vor fi aplicate penalități pentru depășirea termenului de finalizare a lucrării”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Comisia de recepție este formată din reprezentanți de la Ministerul Transporturilor, CNAIR, Inspectoratul de Stat în Construcții, IGSU, IGPR, precum și autorități locale. 

Lotul IV al autostrăzii, delimitat de localitățile Șoimuș și Ilia a fost recepționat și este gata pentru a fi deschis traficului rutier. Acum, comisia de recepție trebuie să găsească o soluție de compromis pentru a putea da în folosință acest segment. Asta, pentru că, descărcarea de la Ilia este parte a Lotului III și, cel mai probabil, se va face o recepție parțială a nodului rutier. 

Lotul III al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost realizat de asocierea de firme Teloxin Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construcciones SA - Arcades Eurometudes SA, proiectul având o valoare totală de 579 de milioane de lei.

 

Adauga comentariu