Fostul primar al Devei Mircia Muntean a părăsit penitenciarul. Decizia de liberare condiționată a Judecătoriei Deva a rămas definitivă

Mircia Muntean a părăsit astăzi Penitenciarul Deva. Acesta a fost eliberat în baza unei hotărâri date de Judecătoria Deva, în data de 23 decembrie, și care nu a fost contestată de procurori în termenul prevăzut de lege. Prin urmare, decizia instanței a rămas definitivă. 

„Admite propunerea de liberare condiţionată privind pe petentul-condamnat MUNTEAN MIRCIA. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului MUNTEAN MIRCIA şi punerea acestuia în libertate, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză”, se arată în decizia pronunțată de Judecătoria Deva.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Deva (Bârcea Mare), Lucian Feraru, fostul primar al Devei a fost pus în libertate în astăzi, după ce Judecătoria Deva a comunicat decizia rămasă definitivă la penitenciar. 

Mircia Muntean a ajuns în spatele gratiilor în 27 aprilie 2017, unde a petrecut doi ani și opt luni. Acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare, într-un dosar în care a fost judecat pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate. Pedeapsa finală a rezultat din contopirea a două condamnări din două dosare diferite. Fostul edil-șef a primit doi ani de detenţie în dosarul supranumit „Alcoolul la volan”, la care s-au adăugat patru ani de închisoare cu suspendare primiţi pentru abuz în serviciu în „Dosarul Shell”, în 2013, beneficiul suspendării fiindu-i revocat.

 

Adauga comentariu