Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Deva Delia Băda, declarată de ANI în incompatibilitate. Ar fi deținut simultan două funcții

Delia Băda, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Deva, a fost declarată în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate. Potrivit unui comunicat de presă emis în urmă cu puțin timp de instituție, fostul manager a deținut, în același timp, și funcția de consilier juridic în cadrul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

„În perioada 08 aprilie – 08 octombrie 2019 a deținut funcția publică de consilier juridic în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara simultan cu exercitarea funcției de manager interimar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, se arată în documentul menționat.

Articolul prevede că: 

 „(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”

Potrivit ANI, persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Adauga comentariu