Fost consilier local al orașului Petrila, capul grupării de falsificatori de valută din Valea Jiului. Ridicat cu mascații de la domiciliu

Ancheta procurorilor de la DIICOT Timiș, în cazul grupării care plasa pe piață valută falsă, a ajuns până la un fost consilier local al orașului Petrila. Florin Țurcaș a fost ridicat ieri, 11 iunie, de la domiciliu, fiind dus la audieri, scriu cei de la gddhd.ro. Individul pare a fi capul rețelei de falsificatori de valută. 

În trecut, bărbatul a fost cercetat penal pentru contrabandă cu țigări, dar și afaceri ilegale cu alcool. Astfel în anul 2015, Țurcaș a mai fost reținut pentru 24 de ore, ulterior însă a fost cercetat pentru evaziune fiscală, sub control judiciar. În 2016, Judecătoria Petroșani l-a condamnat, în primă instanță, la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare. Sentința a rămas definitivă în noiembrie 2016, când un complet de judecători de la Curtea de Apel Alba a menținut prima sentință.

În cursul dimineţii de ieri, procurorii DIICOT au descins la 12 persoane bănuite de plasarea de bancnote false pe pieţele din Vestul României, inclusiv în județul Hunedoara, unde se afla „cartierul general” al grupării, mai exact în Petroșani.

Din investigații a reieșit că, începând cu 2019, suspecții au plasat în repetate rânduri bancnote false de 50 de euro pe piață. Aceștia acționau în alte zone decât Valea Jiului și, de obicei, cumpărau de pe OLX diverse bunuri scoase la vânzare, în special telefoane mobile. Au înșelat cumpărători din Timișoara, Oțelu Roșu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Hațeg, Sibiu, Sebeş, Arad, Oradea, Marghita,Călărași , Alba Iulia sau Râmnicu Vâlcea.

Conform datelor anchetatorilor, gruparea era organizată piramidal pe două paliere, liderul grupării fiind cel care asigura aproviziona grupării cu valută falsă adusă din Italia. Pe piața din România au fost plasați peste 20.000 euro. După ce cumpărau diverse bunuri cu valuta falsă, alți membri ai grupării publicau anunțuri de vânzare pentru a vinde unor cumpărători de bună credință. De-a lungul timpului, la nucleul grupării format din patru bărbați au aderat și alte persoane care au fost dispuse să plaseze valută falsă. Cei 12 suspecți, acuzați de constituire de grup infracțional organizat, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune, au fost duși ieri la sediul DIICOT Timișoara. 

Florin Țurcaș a fost consilier local, perioadă în care a ajuns după gratii pentru acuzațiile de contrabandă cu țigări și evaziune fiscală. Una dintre fiicele lui Florin Țurcaș este consilier local PSD la Petrila, iar o alta polițistă la Hațeg, susțin cei de la gddhd.ro.

 

Adauga comentariu