Focarul de infecție din clădirea Astoria va dispărea. Primăria Deva a primit undă verde pentru cumpărarea imobilului

Clădirea fostul restaurant Astoria, din Deva, va fi ecologizată. Primăria Deva a primit undă verde pentru achiziționarea imobilului, după mai bine de 17 ani în care locul a fost un adevărat focar de infecție. De săptămâna viitoare, reprezentanții Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală vor intra în spațiu pentru a-l curăța. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de primarului municipiului Deva, Florin Oancea.

„În sfârşit, un focar de infecţie DISPARE din Deva, după 17 ani! Primăria Municipiului Deva a făcut primii paşi concreţi în vederea achiziţionării ruinei fostului restaurant Astoria de pe strada Mihai Eminescu.

Timp de 17 ani de când clădirea a fost abandonată de către proprietari, Astoria a fost un adevărat focar de infecţie unde se aruncau gunoaie şi îşi găseau refugiu oamenii străzii.
Disconfortul creat cetăţenilor din zonă a fost major iar Primăria Municipiului Deva, deşi a avut mai multe tentative de a rezolva problema de-a lungul anilor, nu a reușit să găsească o soluție.

Acum, conducerea Primăriei Deva şi-a exprimat intenţia fermă de a cumpăra ruina fostului restaurant şi a obţinut acceptul de principiu al proprietarilor.

De săptămâna viitoare, echipele Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva vor ecologiza spaţiul, vor blinda intrările în clădire şi vor încercui perimetrul cu panouri de protecţie. Vor urma paşii legali necesari achiziţionării imobilului de către municipalitate”, a spus primarul Devei, Florin Oancea.

Adauga comentariu