(EXCLUSIV) Tupeu de fost director de Finanțe. A amenajat o parcare privată, în centrul Devei, fără a respecta nicio lege. Fără bon fiscal, fără documente de la primărie

Ai fost director al Direcției de Finanțe Publice Hunedoara, îți permiți să faci orice! Asta pare să gândească unul dintre foștii directori ai Finanțelor hunedorene, Gheorghe Blaj, care și-a amenajat o parcare pe terenul său privat, din spatele Casei de Cultură din Deva, fără a avea toate documentele și avizele de la primăriei. Gheorghe Blaj a fost director în perioada 1997-2000. Totul a ieșit la iveală după ce, pe facebook, administratorul Grupului de Inițiativă „Civitas” Deva a postat o solicitare edilului Florin Oancea, în care îl ruga să explice ce se întâmplă pe acel teren privat. Marius Bota scria că un prieten de-al său a parcat mașina acolo, iar ceea ce a urmat este ceva demn de „legea junglei”: autoturismul i-a fost blocat, iar până nu a plătit 20 de lei pentru o oră, omul nu a fost lăsat să plece. Nu a primit bon fiscal, nu era niciun tarif afișat, niciun semn de parcare privată. 

Terenul pe care a fost marcată parcarea este unul privat, în suprafață de aproape 400 de metri patrați, dobândit prin hotărâre judecătorească. Potrivit lui Florin Oancea, actualul proprietar, care a cumpărat terenul de la o altă persoană, a amenajat parcarea fără a avea actele legale. 

„Din suprafaţa totală de aproximativ 1600 metri pătraţi de teren, 388 de metri pătraţi sunt proprietate privată. Terenul în suprafaţă de 388 metri pătraţi a fost dobândit iniţial prin hotărâre judecătorească, iar ulterior a fost înstrăinat prin contract de vânzare-cumpărare unei alte persoane. Actualul proprietar al terenului în suprafaţă de 388 mp a amenajat acolo o parcare fără să deţină documentele legale necesare. Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Deva vor lua măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea situaţiei!”, a declarat ieri primarul Devei, Florin Oancea.

Tot ieri, Poliția Locală a fost trimisă în zonă, pentru a lua măsuri, însă singura măsură care s-a luat a fost notificarea în scris asupra intrării în legalitate.

„Poliția Locală a notificat în scris, în data de 12.08.2019, proprietarul persoana fizică a suprafeței de teren de 388 de metri patrați, aflată în spatele Centrului Cultural «Drăgan Muntean» din Deva sub aspectul intrării sale în legalitate pentru ceea ce dorește să realizeze acolo. În situația în care nu va intra în legalitate, putem să îl sancționăm contravențional, conform Legii 50/1991, republicată, conform articolului 26, lit. a, cu sancțiune contravențională între 1.000 și 100.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Deva, Teodor Bălan.

În cursul zilei de astăzi, nicio mașină nu mai era lăsată să parcheze pe terenul privat, accesul fiind blocat de o dubă și de o remorcă. Mai mult decât atât, întreaga parcare (cea privată, plus cea publică) era aproape goală, întrucât accesul spre cea publică se făcea, până acum, pe terenul privat.  

Finanțele Publice Hunedoara, se aude?

 

Adauga comentariu