(EXCLUSIV) Cum va arăta și cât va costa sensul giratoriu de pe DN7, din zona Sântuhalm. Primăria Deva a scos la licitație proiectarea și execuția obiectivului de investiții

Primăria Deva a lansat licitația pentru proiectarea și execuția unui sens giratoriu, pe DN7, în zona Sântuhalm, în centrul celei mai aglomerate intersecții din județul Hunedoara. Contractul are valoarea estimată de aproximativ 2,4 milioane de lei, fără TVA. Licitația a fost lansată în data de 27 mai, iar ofertele pot fi depuse până în data de 19.06.2019.

Pe lângă serviciile de proiectare, câștigătorul contractului va trebui să execute lucrări de amenajarea terenului și asigurarea utilităților necesare realizării obiectivului (stâlpi și corpuri de iona de siguranta inel-giratie, insule separatoare, siguranta circulatiei. Vor fi amenajate trotuare noi și vor fi construite noi ziduri de sprijin, iar în întrluminat, rețele electrice, rețele electrice curenți slabi, canalizare, alimentare cu apa). De asemenea, în intersecție vor fi făcute mai multe lucrări rutiere: terasamente, borduri si placaj ornamental, imbracaminte rutiera, structura rutiera noua, bretea suplimentara Deva-Hunedoara, zeaga zonă vor fi integrate spații verzi.

„Una din preocupările administrației din Deva este și dezvoltarea și modernizarea arterelor de circulație rutieră și pietonală de pe raza municipiului, cât și dezvoltarea imobiliară prin construirea unei noi zone rezidențiale. În acest sens, am considerat necesară și amenajrea intersecției dintre DN 7 -Calea Zarandului și DJ 687 -Calea Hunedoarei prin construirea unui sens giratoriu. În prezent, cele două străzi se intersectează în unghi drept. Circulația este reglementată prin semaforizarea acestei intersecții. Actuala intersecție nu asigură fluență și condiții de circulație în siguranță, iar pe sectoarele de drum cu patru benzi de circulație trebuie asigurate participanților la trafic soluții de întoarcere”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Deva, în luna septembrie 2018.

Reprezentanții municipalității devene consideră că, prin amenajarea unui sens giratoriu acolo, se vor diminua și accidentele de circulație ce se produc în zona respectivă. Investiția presupune amenajarea întregii intersecții avându-se în vedere și realizarea iluminatului și colectarea/evacuarea apelor pluviale în zonă. 

„Sensul giratoriu împreună cu benzile de intrare și ieșire se vor amenaja pe o lungime de circa 240 de metri, cuprinsă între podul peste râul Cerna și strada Bisericii”, se mai arată în același document.

Finanțarea acestei lucrări se va face din bugetul general al municipiului Deva.

Adauga comentariu