Doi hunedoreni acuzați de trafic de persoane și proxenetism, arestați preventiv. Faptele au fost comise pe teritoriul Franței

Polițiștii hunedoreni au identificat și reținut doi bărbați din Valea Jiului, acuzați de trafic de persoane și proxenetism. Faptele au fost săvârșite în anul 2018, pe teritoriul Franței. Pe numele celor doi indivizi, autoritățile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare.

Ioan-Cristian Moldovan, în vârstă de 19 ani, din Lupeni, și Ioan-Alexandru Ciornohac (foto sus), în vârstă de 39 de ani, din Petrila, au fost depistați în urma unei acțiuni a polițiștilor, care a avut loc ieri, 19 septembrie. 

„Poliţiştii hunedoreni au desfăşurat o acţiune în urma căreia au depistat şi au reţinut doi bărbaţi pe numele cărora autorităţile judiciare din Franța au emis mandate europene de arestare. Hunedorenii sunt cercetați pentru comiterea unor infracțiuni de constituire de grup infracțional, trafic de persoane și proxenetism, fapte săvârșite pe teritoriul Republicii Franța, la sfârșitul anului 2018”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cei doi au fost prezentați Curții de Apel Alba-Iulia, care a emis mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea predării către autoritățile franceze. Moldovan și Ciornohac nu și-au dat consimțământul pentru a a fi extrădați, arătând că în cazul în care vor primi pedepse privative de libertate, să și le execute într-o închisoare din țară. 

„Admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: dispune punerea în executare a mandatelor europene de arestare, emise la data de 18.09.2019 de autorităţile judiciare din Franţa – Parchetul de pe lângă Jurisdicţia Inter-Regională Specializată din Nancy, pe numele persoanelor MOLDOVAN IOAN-CRISTIAN și CIORNOHAC IOAN ALEXANDRU. Ia act de lipsa consimţământului persoanelor solicitate de a fi predate autorităţilor judiciare franceze. În baza art. 98 alin. 2 din Legea nr. 302/2004 predarea persoanei solicitate se va face sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România în vederea executării acesteea”, se arată în decizia Curții de Apel Alba Iulia.

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de cinci zile de la comunicare. 

 

Adauga comentariu