Doi angajați ai Oficiului Județean de Poștă Hunedoara au murit de Covid-19. Conducerea instituției nu ar fi luat măsuri de protecție a personalului

Boala Covid-19 a mai făcut o victimă în județul nostru. Este vorba de o femeie de 51 de ani, diriginta Oficiului Poștal Nr. 4 din Deva, care a decedat în spital, din cauza infecției cu noul coronavirus. În comunicatul transmis de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) se arată că hunedoreanca avea în istoricul medical și alte afecțiuni. Aceasta mai suferea de hipertensiune arterială, obezitate și insuficiență hepatică. 

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, medicul Cecilia Birău, a declarat că femeia a ajuns la spital din data de 4 mai, având simptome de Covid-19. 

„Doamna nu a mai fost la serviciu din data de 4 mai. S-a simțit rău, fiind internată la spitalul din Orăștie, unde i-au fost recoltate probe care au fost Covid pozitive. Având saturația de oxigen mică a fost trimisă la spitalul din Vulcan, pentru că spitalul din Orăștie nu are linie de gardă pe ATI. În momentul în care a venit rezultatul pentru Covid, în data de 6 mai, a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Deva, unde a și decedat. Avea și comorbidități, conform datelor din raportul național. S-a făcut o anchetă epidemiologică la locul de muncă al victimei, iar în ultimele 14 zile nu s-a mai îmbolnăvit nimeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara. 

La același oficiu poștal au mai existat și alte persoane care s-au îmbolnăvit de Covid-19, iar din data de 4 mai nu a mai existat nici o îmbolnăvire, a precizat medicul Cecilia Birău. Aceasta a mai susținut că îmbolbnăvirile de la oficiile poștale din județ au ca și cauză nerespectarea regullilor impuse de autorități împotriva răspândirii bolii. 

„Asta este din cauza faptului că nu se poartă măști și nu se respectă regulile nici în stare de urgență nici în stare de alertă. O să vă rog să mergeți la oficiile poștale să vedeți. Eu am fost, am ridicat un pachet. Am fost și la magazine unde oamenii comentau că li se ia temperatura și de ce trebuie să poarte mască, a explicat Birău. Aceasta a mai mai spus că persoanele care pun la îndoială existența bolii, pun în pericol sănătatea altor persoane. 

Fosta șefă a Oficiului Județean de Poștă Hunedoara, Dana Damian, susține că a mai existat un deces din aceeași cauză în rândul angajaților Poștei din județ. Cu toate acestea, nu a fost luată nicio măsură pentru ca personalul din oficiile poștale să fie protejat. 

„Diriginta Oficiului Poștal Nr. 4 din Deva răpusă de nepăsarea celor care nu au dezinfectat oficiile poștale din Gara Deva, nu au testat personalul, nu au asigurat materialele de protecție POȘTAȘILOR după decesul lui Onea Ionel răpus și el de virus, la datorie fiind”, a scris Dana Damian, pe pagina sa de Facebook. 

Actuala șefă a Oficiului Județean de Poștă Hunedoara, Diana Alexe, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere vizavi de situațiile descrise mai sus. 

Adauga comentariu