(DOCUMENT) Situație extrem de gravă la Spitalul Județean de Urgență Deva. Blocul alimentar este gol! Medic coordonator: „Avem contract pentru un singur aliment, din totalul de 70. (...) Nu știm cât se mai poate rezista așa”

Situație extrem de gravă la Spitalul Județean de Urgență Deva. Blocul alimentar al unității sanitare este gol. Realitatea a ieșit la iveală în urma unei ședințe care a avut loc la Prefectura Hunedoara. Medicul coordonator al Compartimentului Dietetică și Bloc Alimentar a transmis Prefecturii Hunedoara un memoriu în care sunt prezentate toate problemele cu care se confruntă. Memoriu este datat 15.01.2020, iar medicul susține în curprinsul său că nu mai au alimente decât pentru trei zile. 

„Suntem în data de 15.01.2020, și din referatul de alimente pe luna ianuarie anul acesta, avem contract făcut doar pentru un s ingur aliment: carne de pasăre (din data de 13.01.2020), din totalul de 70 de alimente, din acest motiv nu au fost făcute comenzi (contractele nefiind semnate). Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic pentru bolnavii internați și medicii de gardă. Am semnalat de la sfârșitul anului trecut această situație, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecință, am avut semnale de pe secții, zilele trecute, referitor la meniul distribuit la regim, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric, deficitar în proteine de origine animală. 

Vă informez, stocul existent în prezent în magazia de alimente la data de 15.01.2020, mai ajunge cu indulgență doar pentru trei zile, în condițiile repetării aceluiașimeniu în fiecare zi insuficient caloric și nutritiv (gust și aromă)”, susține medicul coordonator al Compartimentului Dietetică și Bloc Alimentar, Codruța Fotescu.

Memoriul a fost făcut public de Prefectura Hunedoara.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Daniela Roșca, nu a putut fi contactată în această dimineață.

Vom reveni.

Adauga comentariu