Direcția pentru Protecția Copilului înființează un centru pentru consilierea agresorilor, la Deva. Cui îi aparține inițiativa

Persoanele cunoscute cu manifestări agresive vor avea, în curând, un centru de consiliere la Deva. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara are misiunea de a înființa acest centru, unde vor fi consiliați agresori din mai multe județe. Inițiativa aparține Ministerului Muncii, prin Agenția Națională de Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, susține directorul executiv al DGASPC Hunedoara

„Centrul pentru consilierea agresorilor, cu program pe timpul zilei, urmează să fie înființat la Deva. Județul Hunedoara a fost selectat la nivelul Regiunii de Vest pentru crearea acestui centru. Acum suntem în faza de întocmire a formalităților. Proiectul a fost scris de Ministerul Muncii, respectiv Agenția Națională de Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați”, a declarat Geanina Ianc, directorul executiv al DGASPC Hunedoara. Aceasta a mai precizat că la acest centru urmează să fie consiliate persoanele care își agresează membrii familiei, rudele sau apropiații, nicidecum agresorii cercetați penal sau condamnați la pedepse cu închisoare.

Centrul pentru consilierea agresorilor va funcționa în sediul fostei Bănci Agricole din Deva, din vecinătatea stației CFR. Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a demarat procedurile pentru achiziționarea clădirii fostei instituții bancare, o parte din imobil servind deja ca sediu administrativ pentru DGASPC Hunedoara. Urmează ca și alte activități ale direcției, care se desfășoară în sedii dispersate pe raza Devei, să fie mutate în clădirea de lângă stația CFR. Consilierii județeni au aprobat proiectul prin care se arată intenția CJ Hunedoara de a cumpăra imobilul de la actuala proprietară, respectiv SC General Investment SRL. 

„Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați implementează, în perioada ianuarie 2019 – ianuarie 2022, proiectul Sprijin pentru Implementarea Convenției de la Istanbul în România, finanțat prin Mecanismul financiar Norvegian 2014 – 2021. Acest proiect este destinat facilitării schimbului de bune practici cu instituții norvegiene relevante, cu experiență în domeniul violenței în familie și a violenței împotriva femeilor. (...) DGASPC Hunedoara a fost selectată pentru a înființa, la nivel regional, un centru de consiliere pentru agresori pe raza județului Hunedoara, care necesită un spațiu cu o suprafață de 75 – 80 metri pătrați. În urma analizei efectuate, s-a constatat că doar spațiul situat în localitatea Deva, Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 18, al cărui proprietar este General Investmen, corespunde acestei cerințe”, se arată în proiectul de hotărâre al CJ Hunedoara, privind cumpărarea sediului fostei bănci. 

Proprietarul clădirii fostei Bănci Agricole, General Investment, a transmis o ofertă către CJ Hunedoara în care arată că imobilul se vinde la prețul de 570.000 de euro. 

Adauga comentariu