Dezvăluirile unui fost membru USR. Alin Amititeloaie critică dur conducerea partidului și spune despre Dan Barna că „e o glumă proastă”

După cinci luni de la momentul la care a demisionat din USR, Alin Amititeloaie a făcut publice motivele care l-au determinat să facă acest gest. Din relatările acestuia reiese că, de fapt, a devenit „persona non grata” în interiorul organizației, iar colegii și șefii politici au dorit să se debaraseze de el. 

Alin Amititeloaie susține că după ce a demisionat, la îndemnul colegilor s-a decis să se reîntoarcă în USR. A depus o cerere de adeziune, iar ce a urmat l-a făcut să creadă că partidul nou-înființat, în care mulți oameni și-au pus încrederea, a devenit complet nedemocratic. Deveanul susține că în interiorul USR se iau decizii fără respectarea statutului, se truchează alegerea șefilor de partid, iar membrii incomozi sunt „epurați”. De asemenea, fostul membru USR l-a criticat virulent pe șeful partidului și candidatul la președinția României, Dan Barna, despre care spune că este „o glumă proastă” și o persoană „goală de conținut”. Amititeloaie spune că a ales acest moment pentru a vorbi despre plecarea din USR, după ce, fostul președinte al organizației de la Deva, Adrian Moldovan, a fost exclus din partid prin aceleași metode nestatutare. 

1. De ce am demisionat din USR? Demisia mea a venit pe fondul unei suspendări aberante pe o perioadă de 2 ani, primită într-o ședință nestatutară, desfășurată exact ca ședințele de partid de dinainte de '89. În cadrul acelei ședințe am fost acuzat, judecat, condamnat și executat. Totul în deplin dispreț față de statut și Regulamente, în baza unor delațiuni jenante (aveau nevoie de niște pretexte) ale unor reclamagii de profesie (veți vedea că una dintre reclamante apare și în cazul altor colegi, fiind recompensată cu funcții în partid). De ce doi ani? Ca să nu mă pot implica în nicio campanie electorală care urmează.

2. De ce am așteptat 5 luni? Imediat după anunțul demisiei, am primit sute de mesaje de încurajare, care-mi spuneau să continui (n-am apucat să vă mulțumesc niciodată pentru ele), motiv pentru care am încercat să revin și să contest suspendarea. Au fost întocmite sesizări și contestații către toate forurile din partid, dar au fost ascunse prin sertare, pentru a se împiedica judecarea lor. Cinci luni am tot insistat să primesc răspunsuri, să aflu dacă e drept sau nu ce mi s-a întâmplat.

3. De ce acum, când începe campania electorală? Declanșarea acestor mărturisiri nu are nicio legătură cu campania, indiferent de ce vor să mă acuze foștii mei colegi. Factorul declanșator a fost excluderea din USR de către Biroul Județean, a președintelui filialei Deva, Adrian Moldovan, în baza unor pretexte puerile și penibile. A fost momentul în care am înțeles că USR a pierdut, că aripa ghinistă a cuprins cu totul controlul asupra partidului, din moment ce echipa lor din Hunedoara nu se mai ferește de nimic.
De fapt, nu e un fapt singular, se desfășoară un val de excluderi și suspendări in toată țara, ordinul fiind clar: radeți orice voce critică. 

4. De ce e Barna o glumă proastă? În primul rând, pentru că distruge USR. L-a scindat în două și acoperă abuzurile jumătății lui asupra celeilalte. Se pretinde a fi președintele tuturor, dar nu poate fi președintele propriului partid. În al doilea rând, pentru că e un mincinos. În lupta mea pentru a-mi afla dreptatea, am fost la București, la o ședință de Birou Național. L-am auzit cum a refuzat cu tărie să introducă pe Ordinea de zi judecarea contestației mele. La insistențele mari ale unor deputați și senatori USR, a acceptat să stea de vorbă, neoficial, cu mine. A promis că se va interesa de problema de la Deva și va face demersuri pentru rezolvarea ei.
Pentru că nu s-a întâmplat nimic, o delegație de 15 colegi de la Deva l-a căutat la Timișoara și i-a cerut să fie Președinte și să se implice în medierea conflictelor. Le-a servit și lor aceleași povești. Ne-a mințit atât pe mine, cât și pe cei 15 colegi ai mei. În al treilea rând, din cauza prostiilor pe care le debitează cu o viteză alarmantă. Omul e gol de conținut.

5. Ce se intâmplă în USR? Aici e mult de povestit. De la preluări de filiale la alegeri trucate, la încălcări repetate și abuzive ale drepturilor, statutului si regulamentelor, la lipsă de transparență, la eliminarea vocilor opoziției, la modificarea regulilor în timpul jocului, doar pentru a câștiga o parte, la traseism politic, la îndepărtarea oamenilor valoroși care nu sunt în tabăra barnistă, la blocarea extinderii, la refuzul de a atrage oameni competenți și valoroși, la lipsa proiectelor, planurilor și a oamenilor capabili, la vinderea către Plus sunt foarte multe de povestit. (...) Sunt convins că voi fi atacat teribil de către foștii mei colegi, care vor incerca să abată atenția sau să acopere ceea ce spun eu. Nu e o problemă, sunt oțelit după câte am îndurat pe grupurile interne. Doar să nu vă speriați voi!? Cândva incheiam postările spunând #usrefain! Not anymore!”, a conchis Amititeloaie. Acesta a mai precizat că va reveni și cu alte explicații amănunțite despre plecarea sa din USR, la care va aduce dovezi și argumente. 

Contactată pentru un punct de vedere vizavi de afirmațiile fostului coleg de partid, președintele USR Hunedoara, Pollyanna Hangan, nu a dorit să le comenteze. Aceasta a mai spus că nu știe dacă i s-a răspuns sau nu la contestații fostului coleg, arătând că nu face parte din comisiile de arbitraj și nu are acces la mijloacele de comunicare ale acelor comisii și contestatari. 

 

Comentarii

Vlad

16.10.2019 11:29

Pollyanna Hangan minte de rupe ... la fel ca sefii ei de la partid Ghinea-Barna! Aceasta femeie impreuna cu Biris sunt oameni vechi vopsite in oameni noi. Sa zica Hangan de ce nu a dorit sa intre in USR in 2016... sa zica cum m-a exclus pe mine (membru fondator)... apoi pe Alin (pt ca era prea vizibil si dorea sa faca concret ceva)...acum pe presedintele filialei Deva (Adrian Moldovan pt ca e cinstit si nu trage cu aripa Barna din USR)... sa zica de ce Domnul Valentin de la Simeria este exclus...In USR acum se fac epurari pe banda rulanta la toate judetele fara parlamentari unde echipa Barna e la putere.Acum viermele asta de Barna isi consolideaza puterea si grupul in partid. Asa lucreaza oamenii lui Ciolos.

Adauga comentariu