Devenii, invitați la un eveniment inedit. Asociația D.E.V.A. organizează „Parada costumelor”

Devenii de toate vârstele sunt invitați să îmbrace cele mai interesante costume pe care le au în garderobă pentru a participa la un eveniment inedit, organizat de Asociația D.E.V.A.. Evenimentul denumit „Parada costumelor” va avea loc duminică, 27 octombrie, de la ora 16:00, în Parcul Cetății. 

„William Shakespeare ne spunea că «Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actorii». Așa că, la «Parada costumelor», devenii se pot costuma în orice își doresc, indiferent că sunt costumele bunicilor sau ale eroilor din filmele preferate. Pot fi costume ale personajelor istorice care au trecut prin oraș (de ex. Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu, Horea, Cloșca sau Crișan) sau au locuit aici (dr. Petru Groza), pot fi costume de epocă sau de cavaler Jedi; de zâne sau prințese; de clovn sau vrăjitor; Iancu de Hunedoara sau Regele Lear; Hamlet sau Decebal; Ion Creangă sau Mihai Eminescu; menestrel medieval sau Michael Jackson; mireasă sau vrăjitoare; Mickey Mouse sau Dexter. Și nu uitați de costumele populare, din orice zonă ar fi ele, pentru că ne dorim cât mai multe personaje costumate, indiferent de vârstă! Împreună ne vom bucura de o după-amiază frumoasă de toamnă și de atmosfera de poveste și vom face cunoștință cu personaje istorice, de legendă, de film, de teatru, de roman”, a declarat Cătălin Hosu, președintele Asociației D.E.V.A.. 

În acest an, Asociația D.E.V.A. desfășoară proiectul Deva750, pentru a sărbători cei 750 de atestare documentară a orașului. „Parada costumelor” face parte din ciclul de evenimente organizate în acest an de către asociația menționată. Organizatorii spun că sub motto-ul „Istoria orașului o fac oamenii”, sărbătorim oamenii orașului și comunitatea prin evenimente și acțiuni civice, educative, culturale, sociale, sportive. Împreună descoperim de ce ne iubim orașul și încercăm să îl facem mai bun, să îl respectăm și să ne respectăm între noi.

Sursa foto: adevarul.ro

Adauga comentariu