Detalii șocante despre accidentul feroviar din stația Aurel Vlaicu spuse de mama copilei ucise. „După ce mi-a omorât fetița, trenul nu a oprit în Vlaicu. A oprit abia la Orăștie”

Suferință de nedescris pentru Ionela Nodea, mama fetiței ucise în accidentul feroviar din stația Aurel Vlaicu, în dimineața zilei de 24 iunie. Femeia nu se poate împăca cu gândul că și-a pierdut copila de șapte ani într-o fracțiune de secundă, micuța fiind spulberată de o garnitură feroviară. 

Ionela Nodea are o altă variantă despre modul în care s-a produs tragedia, decât cea comunicată de autorități. Ea spune că mergea, împreună cu cele două fetițe, pe marginea primei linii de cale ferată și că un tren i-a ucis fetița, nu o locomotivă, așa cum s-a spus oficial. Trenul venea pe a doua linie și în momentul în care a ajuns în dreptul lor, copila a fost trasă de curenții de aer sub șine, de la o distanță de aproximativ patru metri. De una singură, femeia a luat cadavrul fetiței de pe linie și l-a așezat pe marginea acostamentului. Apoi a sunat la 112. 

„Mergeam pe marginea primei linii. Fetițele erau în fața mea. Ce viteză a avut trenul care venea pe a doua linie, să-mi ia fata și să o bage sub roți? Fata mea a zburat prin aer. Am vrut să o trag de picior dar nu am putut. Trenul blestemat a fost mai puternic decât mine. Fata a căzut între șine. Am luat-o de acolo și am mutat-o pe pietre. Am sunat salvarea și pe soțul meu, să vină la înmormântare, el fiind plecat la muncă în străinătate”, spune printre lacrimi femeia.

Cel mai dureros a fost faptul că garnitura feroviară ucigașă nu a oprit în stația Aurel Vlaicu, spune femeia, fiind oprită abia la Orăștie de polițiști.

„După ce mi-a omorât fetița, trenul nici măcar nu a oprit. A fost oprit de polițiști în gară la Orăștie. De ce nu a oprit în stație la Vlaicu să vadă ce s-a întâmplat?”, se întreabă Ionela Nodea. Femeia a rămas cu suferința imensă a pierderii unui copil și cu durerea că nimeni nu i-a transmis un mesaj de condoleanțe. 

Tragedia s-a produs în 24 iunie, în jurul orei 05:00. Femeia, împreună cu cele două fetițe, au intrat într-o zonă interzisă. La intersecția dintre calea ferată cu drumul care duce în localitatea Aurel Vlaicu există un indicator în acest sens, doar că inscripția nu este vizibilă, panoul fiind deteriorat. 

Varianta comunicată de autorități la momentul producerii accidentului a fost următoarea:

„În data de 24.06.2019, în jurul orei 04:50, polițiștii Postului de Poliție Transportului Feroviare Simeria au fost sesizaţi despre faptul că în stația C.F. Aurel Vlaicu, o locomotivă izolată a surprins și lovit în gabaritul căii ferate o fetiță. Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a constatat că pe magistrala CF 200, în stația CF Aurel Vlaicu, o locomotivă izolată, care circula din direcţia Alba-Iulia – Simeria, a surprins în gabaritul căii ferate și accidentat mortal o fetiță în vârstă de 7 ani, din municipiul Alba Iulia.”

Am încercat să aflăm de la organele de anchetă dacă într-adevăr trenul ucigaș nu a oprit în stația Aurel Vlaicu, dar fără succes. La solicitarea scrisă transmisă Poliției TF Hunedoara am primit un răspuns care nu conține acest detaliu. 

Adauga comentariu