Degringoladă în USR Hunedoara. Conducerea Filialei Municipale a USR Deva aleasă în noaptea de Revelion, contestată de Biroul Județean

Neînțelegerile dintre organizația județeană a USR Hunedoara și filiala municipală a USR Deva par să nu se mai încheie. După ce anul trecut au fost excluși sau suspendați mai mulți membri de la USR Deva, inclusiv șeful organizației, acum, întreaga conducere aleasă recent este contestată de forurile județene. 

În noaptea de Revelion, o parte dintre membrii Filialei Locale a USR Deva au convocat o Adunare Generală la care au ales noua conducere a organizației. Organizația municipală rămăsese fără președinte, după ce Adrian Moldovan, fost președinte al USR Deva, a fost exclus din partid. 

„În urma convocării unei treimi a membrilor filialei, azi, 1 ianuarie 2020, Adunarea Generală a Filialei Locale USR Deva a decis prin vot secret noua componență a Biroului Local și a Comisiei Locale de Arbitraj: Președinte: Lucia Szitar, Vicepreședinte: Camelia Măhălean, Membri ai Biroului Local: Rodica Elena Bordeanu, Răzvan Dan Toma și Ovidiu Burza, Comisia de Arbitraj: Laurențiu Ștefan Botezat, David Adrian și Răzvan Roșca, Președintele ales al USR Deva, Lucia Szitar”, a informat biroul de presă al USR Deva, după alegerea noii conduceri. 

Astăzi, într-un comunicat transmis de data aceasta de organizația județeană a USR Hunedoara, se arată că forurile de conducere ale USR Deva au fost alese în cadrul unei Adunări Generale nestatutare. 

„În urma informațiilor apărute în presa locală și națională referitoare la alegerea unei noi conduceri a filialei USR Deva, Biroul Județean al Filialei USR Județul Hunedoara face următoarele precizări: Adunarea Generală a USR Deva care a avut loc în data de 1 ianuarie 2020, la ora 7:00, a fost nestatutară, fapt constatat de către Biroul Județean și comunicat prin toate canalele oficiale de comunicare către filiala USR Deva. Biroul Județean (BJ) USR Hunedoara a luat la cunoștință cererea înaintată pe adresa de email a acestui organism, în data de 28 decembrie 2019, prin care o treime dintre membrii filialei locale Deva a solicitat organizarea unei Adunări Generale. În conformitate cu statutul USR, BJ USR Județul Hunedoara a decis ca aceasta să aibă loc, statutar, pe data de 23 ianuarie 2020. În acest fel, toți membrii filialei locale USR Deva vor putea să își anunțe intenția de a candida și să își facă o campanie electorală în spiritul deschis și corect al competițiilor interne, promovat și respectat de USR. Anunțul privind alegerea unei noi conduceri a filialei Deva – ca urmare a unei Adunări Generale nestatutare – a fost preluat de mai multe publicații locale și naționale. Facem precizarea că acel comunicat de presă nu reflectă realitatea, iar conducerea anunțată prin respectivul document nu este una statutar aleasă. Adunarea Generală pentru alegerea forurilor de conducere ale filialei USR Deva va avea loc pe 23 ianuarie 2020. Le dorim succes tuturor membrilor filialei care doresc să se înscrie în cursa internă pentru funcțiile vacante”, se arată în comunicatul transmis de USR Hunedoara. 

Pe de altă parte, fostul președinte al USR Deva Adrian Moldovan susțincă că se dorește preluarea controlului asupra filialei municipale a partidului de către șefii de la județ. Asta, după ce, președintele USR Hunedoara, Pollyana Hangan, a fost criticată dur de către usr-iștii deveni pentru felul în care conduce partodul. 

„Treaba e în felul următor. Hangan și haita de la județ vor să pună mâna cu orice preț pe filiala locală USR Deva. Pentru asta au nevoie să infiltreze oameni. Așa că, în data de 31 decembrie, au dat două decizii nestatutare prin care au confiscat extinderea și admiterea de membri de la filiala autonomă USR Deva. Faptul că membrii USR Deva le-au luat-o înainte cu AG îi roade maxim. Le-au fost date planurile peste cap și acum ripostează. Tic-tac! Aaaa... și iar bagă strâmba aia cu PNL... Ahahahaha, bine că nu au zis-o pe cea cu Moloț cum că ar fi cumpărat filiala Deva după ce am devenit eu președinte. Asta n-ați auzit-o, nu?”, a scris Adrian Moldovan pe pagina sa de Facebook. 

Adauga comentariu