DECIZIA PREFECTURII. Hunedorenii cu vârsta de până la 65 de ani nu mai pot face cumpărături în marile magazine din județ, între orele 11-13. Acest interval orar este destinat exclusiv persoanelor în vârstă

Hunedorenii cu vârsta de până la 65 de ani nu vor mai putea face cumpărături în marile magazine, între orele 11-13. Măsura a fost luată, ieri, de Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, pentru a oferi un suport persoanelor în vârstă, care nu au voie să iasă din case, în alt interval orar.

Adresa a fost comunicată magazinelor Kaufland, Auchan, Lidl, Profi, Carrefour și Penny, din județul Hunedoara.

„Vă informăm că aveți obligația ca, începând cu data de 25.03.2020, în intervalul orar precizat mai sus să fie deservite numai persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani. Această informație va fi afișată, în fiecare magazin de pe raza județului Hunedoara, la loc vizibil, printr-un ANUNȚ. În acest sens, persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani vor prezenta declarația pe propria răspundere, completată în prealabil”, se arată în decizia Prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă.

 

Sursă foto: facebook/Hențiu Maria Violina

De asemenea, potrivit unei alte decizii a prefectului judeţului Hunedoara, începând cu data de 25 martie 2020, în farmaciile de pe raza judeţului, în intervalul orar 11.00 - 13.00, vor fi servite numai persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani. Aceste persoane trebuie să prezinte farmacistului declaraţia pe propria răspundere, completată în prealabil.

Măsura luată de Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara a fost transmisă Casei judeţene de Asigurări de Sănătate şi Colegiului Farmaciştilor din judeţul Hunedoara iar în fiecare farmacie va trebui afişat la loc vizibil un anunţ referitor la această prioritizare.

Hotărârea a fost luată pentru a oferi un sprijin efectiv persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, având în vedere că, potrivit Ordonanţei Militare nr. 3 din 24 martie 2020, circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinţei/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00-13.00.

Comentarii

Melania

26.03.2020 13:34

Să pună toată lumea mâna pe declarații?

Adauga comentariu