Cruzime fără margini la Orăștie. Căței omorâți și abandonați pe stradă. Autoritățile locale au sesizat Poliția

Mai mulți căței au fost omorâți pe timp de noapte în municipiul Orăștie. Locuitorii municipiului au fost oripilați la vederea leșurilor pe străzi. Din spusele oamenilor, cadavre de câini au fost văzute în două locuri, pe străzile Mureșului și Pricazului. Un localnic susține că animalele au fost împușcate și chiar că s-au auzit focuri de armă, în zonă, în acea noapte. 

„S-a întâmplat aseară, pe strada Mureșului... Un om fără suflet a împușcat toți cățeii”, a scris Valy Florin pe o rețea de socializare. 


Mesajul tânărului a adunat în scurt timp sute de comentarii de la oameni revoltați de aceste scene pline de cruzime.

 „Nu știe nimeni cum îl cheamă pe acel nenorocit? Imposibil să nu știe nimeni, bănuiesc că arma s-a auzit, dar și schelălăitul cățeilor.”

„Trebuie tras la răspundere! Cum să faci așa ceva! Mâine poimâine iese și împușcă oameni! 

„Este nevoie de plângere la poliție urgent, în afară că a omorât niște suflete nevinovate, sub nicio formă legea nu permite utilizarea armei pe raza localităților. Dacă nu mă înșel, nici la o anumită distanță de localitate.”

Printre părerile exprimate de oameni, au fost și unele în care se spunea că animalele au fost otrăvite sau lovite de autoturisme. Însă, cel puțin ultima variantă este contrazisă de fotografiile cu cățeii morți. 

„Cum putea o mașină sa omoare doi câini dintr-o lovitura? Dacă nu au fost împuscați poate confirma un medic veterinar cauza morții? Există o anchetă sau Primăria Orăștie dorește sa ascundă adevărul? Sunt victime ale cruzimii voastre fără limită. Sunt nevinovatii care plătesc cu viața erorile unui sistem criminal. Sunt cei care mor unul câte unul doar pentru că voi oamenii considerați că doar pentru voi e loc sub soare”, a mai scris o tânără pe Facebook. 

În urma apariției fotografiilor pe Facebook, autoritățile locale s-au autosesizat și au transmis o adresă către Poliție, cea care are competență în anchetarea unor astfel de cazuri. 

„În urma apariției pe rețelele de socializare a fotografiilor cu acest incident, ne-am autosesizat și am anunțat Poliția locală, care, la rândul ei, a transmis o adresă oficială către Poliția națională. Aceasta din urmă are competență în cercetarea și aflarea cauzelor în care s-a produs incidentul. Suntem împotriva acestui gen de manifestări și sperăm ca Poliția să afle adevărul în acest caz”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie. 

Adauga comentariu