CRIMA din Băcia. Cine sunt complicii femeii prinsă în Italia, de carabinieri. Aceștia sunt condamnați pentru uciderea unui tânăr de 18 ani, pe care l-au călcat în picioare

Doi din cei trei hunedoreni care au ucis un tânăr de 18 ani, în comuna Băcia, sunt de negăsit de ani întregi. Astăzi, IPJ Hunedoara a anunțat că Anca-Maria Murg, unul dintre complicii la crimă, a fost găsită după șapte ani de la condamnarea la 20 de ani, pentru omor. Femeia a fost găsită de carabinierii din Napoli, după ce, ani întregi, s-a aflat pe lista „most wanted” a Europol.

„Femeia a fost prinsă şi arestată de carabinierii Unității de Investigaţii din Napoli, după ce a fost localizată în localitatea Scafati (în apropiere de Napoli), în urma activităţilor de cooperare internaţională şi a schimbului de informaţii dintre autorităţile judiciare române şi cele italiene. În cauză, a fost demarată procedura de predare a persoanei depistate. Activitățile poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara s-au desfășurat sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În cauză, s-a beneficiat și de suportul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Pe Anca-Maria Murg (născută pe 10 iunie 1989) o așteaptă nu mai puțin de 20 de ani de închisoare pentru omor şi vătămare corporală gravă. În noaptea de 15/16.09.2007, în apropierea unei discoteci din localitatea Tâmpa, comuna Băcia, femeia a lovit cu pumnii și picioarele și chiar cu un bolovan un tânăr de 18 ani, provocându-i leziuni în urma cărora acesta a decedat. Judiciariştii au concluzionat şi în baza raportului autopsiei că fata l-ar fi călcat pe cap cu tocul de pantof care i-ar fi străpuns craniul, răni care au provocat decesul băiatului. Nu a fost însă singura implicată în acel scandal. Ea a fost găsită vinovată împreună cu Bruzlea Silviu Bogdan (persoană urmărită, foto dreapta) și Benegui Sorin Vasile (de asemenea, urmărit, foto stânga). Aceștia doi sunt în continuare de negăsit.

„În jurul orelor 2.00, la ieșirea din discotecă, victima, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a avut o altercație verbală cu martora H.G., prietena inculpatului Bruzulea Silviu Bogdan, ocazie cu care a înjurat-o și a jignit-o pe aceasta. Inculpatul a aflat despre incident, de la alți tineri prezenți în zonă, după care a intrat la el în curte, a luat o bâtă de baseball, s-a întors la discoteca Tiger, unde a luat legătura cu mai mulți prieteni din Tâmpa și Simeria, printre care și ceilalți inculpați, și au plănuit să-i aplice victimei o „corecție” la plecarea de la discotecă.

Știind traseul pe care se va deplasa victima și prietenii săi, grupul de tineri între care se găseau inculpații, i-au așteptat pe aceștia, la cca. 300 m de discotecă. Când a apărut victima și prietenii săi, care  se deplasau în grupuri mai mici, de 2-3 persoane, inculpații s-au năpustit asupra victimei și l-au lovit cu pumnii și picioarele, cu bâta de baseball și chiar cu un bolovan.

Din probele administrate în cauză, s-a reținut că inculpatul Bruzulea Silviu Bogdan a lovit victima cu bâta de baseball, peste picioare și cap, doborând-o la pământ, unde au continuat să o lovească și ceilalți inculpați cu pumnii și picioarele. La un moment dat, victima a reușit să se ridice dar inculpatul Benegui Sorin Vasile a lovit-o cu cotul în bărbie, aceasta a căzut din nou, fiind lovită în continuare de către inculpați. S-a reținut că inculpata Murg Anca Maria a dat dovadă de o violență extremă, lovind victima cu picioarele peste cap și corp și chiar cu un bolovan în cap.

Incidentul a durat aproximativ 10 minute, grupurile împrăștiindu-se la apariția organelor de poliție, victima, ajutată de prieteni, a ajuns acasă, iar în cursul dimineții de 16.09.2007, starea sănătății sale s-a agravat, fiind transportată cu salvarea la Spitalul din Deva iar ulterior la Timișoara unde a decedat în data de 19.09.2007”, se arată în decizia instanței.

Avocatul lui Sorin Benegui și Anca Murg susținea, în 2015, că sentința de condamnare dată de Tribunalul Hunedoara ar fi cea mai gravă eroare judiciară a Justiției române. Potrivit acestuia, loviturile data de clienții lui nu au fost provocate de aceștia, ci doar de Silviu Bruzulea.

„Declar pe propria răspundere că în parte, această sentinţă (cea de condamnare n.r.) reprezintă cea mai gravă eroare judiciară a Justiţiei române. Probele din dosar atestă indubitabil faptul că moartea victimei s-a datorat unei singure lovituri puternice de bâtă de baseball, iar aceasta a fost aplicată, potrivit rechizitoriului, de condamnatul Silviu Bruzlea. Iar acesta a recunoscut că doar el i-a aplicat victimei două sau trei lovituri cu bâta. Şi atunci, de ce să fie condamnaţi, pentru o faptă pentru care nu sunt vinovaţi, şi Sorin Benegui şi Anca Murg? Tinerii aceştia sunt nevinovaţi, iar familiile lor sunt distruse pentru că li s-a făcut o astfel de nedreptate. Ba mai mult de atât, în cazul lui Benegui, există versiunea că s-ar fi sinucis, deoarece familia lui nu mai ştie nimic despre el de mai mult de doi ani. Voi încerca din toate puterile să fac lumină în acest caz, ca într-un final să fie dată o sentinţă dreaptă“, a precizat avocatul Gheorghe Mărăcine, în anul 2015.

Adauga comentariu