Copil mușcat de șarpe, într-un cartier central al Devei. Mama copilului: „Se presupune că ar fi mușcătură de viperă”

Un copil de 13 ani, din Deva, a ajuns la spital mușcat de un șarpe. S-a întâmplat marți seara (16 iulie), pe o alee din Cartierul Progresului. Starea generală a copilului este bună, iar de astăzi organismul lui a răspuns la tratament. 

Mama băiatului, Mihaela Lupaș, ne-a relatat că fiul său Alexandru se afla în fața blocului împreună cu alți copii. Femeia susține că, la un moment dat, băiatul s-a aplecat să ridice ceva de pe trotuar și a fost mușcat de un șarpe. L-a dus la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a spitalului din Deva, unde i s-a administrat ser antiviperin. Apoi, medicii deveni au decis să-l transfere la un spital de copii din Timișoara, unde este ținut în permanență sub tratament.

Locul în care a fost mușcat copilul

„Se presupune că ar fi mușcătură de viperă, iar umflătura a evoluat foarte agresiv. Am mers la Urgența din Deva, unde i-au făcut ser antiviperin și, după aproximativ o oră, ne-au trimis la Timișoara, cu ambulanță cu medic. Pe drum a avut frisoane, iar mâna i se umflase foarte tare. La Timișoara am mers tot la urgență, unde i-au făcut mai multe analize, i-au dat perfuzii și ne-au transferat pe secția de Chirurgie. M-au contactat mai mulți părinți, inclusiv din zona de case de la poalele Cetății, care mi-au spus că și la ei în curți au apărut șerpi care par a fi vipere. Am stabilit să ne adresăm cu o petiție la primărie, poate se rezolvă ceva”, a declarat Daniela Lupaș.

 

Fiul devencei nu este singurul copil din cartierul Progresului care a dat peste un șarpe. O altă fetiță, de vârstă apropiată cu a lui Alexandru, care se afla împreună cu mama și sora ei în zona unui punct de colectare a deșeurilor a observat o astfel de reptilă. Prietenii lui Alexandru spun că le este frică să mai iasă la joacă prin cartier, din cauza incidentului petrecut cu amicul lor. Copiii au reușit să pozeze șarpele (foto jos) care l-a mușcat pe Alexandru, și spun că acesta ar fi încercat să se joace cu el, de aceea a fost mușcat.  

Prietenii copilului mușcat de șarpe

De la spitalul din Deva am aflat că medicii au apreciat că băiatul a fost mușcat de o viperă, drept urmare i s-a administrat tratamentul adecvat. 

„Un băiat de 13 ani, s-a prezentat la 22.30 în UPU. Era mușcat de un deget, i s-a administrat serul antiviperin și a fost trimis la Timișoara. Se presupune că a fost mușcat de o viperă”, a precizat Delia Băda, managerul Spitalului Județean de Urgență din Deva. 

 

Adauga comentariu