Consilierul local Răzvan Mareș plătește pentru excursia clandestină de la Madrid

Consilierul local al Devei Răzvan Mareș a fost sancționat pentru faptul că a fost găsit în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate (ANI). Acesta nu va avea drept de vot în Consiliul Local timp de șase luni și va primi o îndemnizație diminuată cu 10%. 

Răzvan Mareș a fost declarat în conflict de interese de ANI în luna august 2019, după ce a participat la deliberarea și adoptarea a patru hotărâri de Consiliu Local pentru încheierea a două contracte de finanțare nerambursabilă între municipalitate și clubul Autobergamo. Apoi, Mareș a profitat de finanțarea alocată din bugetul primăriei, mergând la Madrid, la un meci al echipei Autobergamo, pe locuri destinate unor sportivi.  

„În calitate de consilier local (mandatul 2016 – 2020), a participat la deliberarea și adoptarea a patru Hotărâri ale Consiliului Local, în baza cărora între municipiul Deva și Asociația Fotbal Club Autobergamo au fost încheiate două Contracte de finanțare nerambursabilă în data de 26 mai 2017, în valoare de 500.000 lei, respectiv în data de 31 mai 2018, în valoare de 450.000 lei. Ulterior încheierii contractului de finanțare nerambursabilă din data de 26 mai 2017, persoana evaluată a făcut parte din delegația asociației, care a efectuat o deplasare la Madrid, pentru a susține echipa FC Autobergamo în timpul unui meci de fotbal. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75, lit. e) din Legea nr. 393/2004, în vigoare pentru perioada supusă evaluării”, se arată într-un comunicat al ANI.

Verdictul dat de ANI a rămas definitiv, sancțiunile aplicate consilierului local Răzvan Mareș fiind votate de colegii săi. 

Mareș și-a aranjat deplasarea la Madrid, împreună cu alte patru persoane, pe locurile a cinci sportivi de la echipa de juniori. La începutul lunii martie 2019, Primăria Deva a cerut documentele cu privire la deplasarea la Madrid agenției de turism, după ce, în prealabil, le primise și de la patronul clubului Autobergamo. Două seturi de documente, de la două surse, cu date diferite. Pe documentele de la Autobergamo figurau 20 de juniori participanți la deplasare, pe datele agenției de turism doar 15, plus cei cinci: Răzvan Mareș, Ionel Docolina, Ovidiu Furdui, Mariana Truță și Kovacs Eduard Daniel.

 

Adauga comentariu