Conferința Extraordinară a PSD Hunedoara, în absența unor primari importanți ai partidului. Motivele care i-au împiedicat să participe

Social democrații din județ s-au întrunit, ieri, în Conferință Extraordinară, pentru a valida candidații pentru primăriile din județ, dar și pentru a valida reprezentanții care vor participa la Congresul PSD, la care va fi ales președintele partidului.

La Conferința Extraordinară de ieri, condusă de președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, nu au participat cinci dintre cei mai importanți primari în funcție ai partidului. 

„Duminică, 26 ianuarie 2020, la Deva, s-a desfășurat Conferința Extraordinară a Organizației Județene Hunedoara a Partidului Social Democrat. În cadrul ședinței condusă de președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, au fost validate candidaturile pentru funcțiile de primar la alegerile locale din vara acestui an. De asemenea, au fost desemnați delegații care vor participa la Congresul PSD programat la începutul lunii februarie”, se arată într-un comunicat al PSD Hunedoara.

Au lipsit de la conferința de ieri primarii Dan Bobouțanu (Hunedoara), Ovidiu Bălan (Orăștie), Florin Cazacu (Brad), Dănuț Buhăescu (Uricani) și Lucian Resmeriță (Lupeni).

Dănuț Buhăescu și Dan Bobouțanu au susținut că nu au participat la Conferința Extraordinară a PSD Hunedoara din motive personale, Ovidiu Bălan și Lucian Resmeriță, din motive de sănătate, iar Florin Cazacu a spus că se află în concediu de odihnă.

Florin Cazacu: „Sunt în concediu! Nu am participat pentru că am fost în concediu de odihnă. Sunt plecat din localitate. Nu este niciun substrat. Nu am participat din motive obiective, sunt plecat din localitate. Aș fi dorit să particip la Conferința respectivă, pentru că sunt membru PSD și țin la partid. Este singurul motiv, nu există altul. Nu are nimic în comun cu vreo supărare legată de activitatea echipei PSD Hunedoara.”

Ovidiu Bălan: „Nu am fost prezent pentru că sunt în concediu medical. Nu știu ce s-a discutat exact. Sunt bolnav, nu am mers nici la primărie. De săptămâna trecută nu am fost la primărie.”

Lucian Resmeriță: „Am lipsit, doamnă, pentru că sunt răcit cobză. Sunt și eu delegat să merg la Congresul PSD. Nu a fost o chestiune intenționată. Toți primarii care au lipsit acum, au fost săptămâna trecută la ședința Biroului Permanent al PSD Hunedoara, unde au fost validați cei care merg la Congres și care, conform statutului, au fost validați și în Conferința Extraordinară.” Primarul municipiului Lupeni a mai precizat că la Congresul PSD, la care va fi ales președintele partidului, vor participa aproximativ 36 de delegați din organizația Hunedoara.

 

Adauga comentariu