CNAIR vrea stații de încărcare electrice pe două autostrăzi din România. Vizate sunt autostrăzile București-Constanța și cea care tranzitează județul Hunedoara

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în pregătirea lansarea licitațiilor pentru circa 18 stații de încărcare destinate mașinilor electrice, care vor fi amplasate pe diferite segmente ale autostrăzilor A1 și A2. Informația a fost publicată de profit.ro, și reiese dintr-un document oficial al Ministerului Transportului care precizează că, în prezent, CNAIR elaborează documentele aferente necesare demarării licitației publice.

Potrivit site-ului menționat mai sus, vor fi încheiate astfel contracte care au ca obiect principal instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice în Spații de Servicii situate pe tronsoanele de autostradă Nădlac - Arad - Timișoara - Lugoj - Deva - Orăștie - Sibiu (A1) și București - Medgidia - Constanța (A2).

Conform Cadrului național de politică pentru dezvoltarea pieței în ceea ce privește combustibilii alternativi în sectorul transporturilor și pentru instalarea infrastructurii relevante în România, adoptat de Guvern anul trecut, există 18 posibile locații pentru stațiile de reîncărcare cu energie electrică pe segmentele respective.

Citește continuarea pe profit.ro

 

Adauga comentariu