CNAIR intenționează să preia nodul rutier de la Ilia, parte a Autostrăzii Lugoj - Deva, fără acordul constructorului spaniol. Disputa dintre părți a atins cote maxime

În aceste momente, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) întocmesc formalitățile pentru a prelua nodul rutier de la Ilia, parte a Lotului III al Autostrăzii Lugoj – Deva. Preluarea se va face fără acordul constructorului, respectiv firma spaniolă Comsa. 

CNAIR a trecut la această soluție în situația în care Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost recepționat și poate fi dat în folosință. Cu toate acestea nu poate fi deschis pentru că descărcarea de la Ilia este parte a Lotului III, lot la care s-a refuzat recepția, din cauza problemelor tehnice descoperite în teren. Pe lîngă asta, constructorul spaniol nu este de acord să predea parțial lucrarea. 

„Preluăm nodul rutier prin proces verbal de predare – primire. Din câte am înțeles, constructorul spaniol nu vrea să semneze procesul verbal, dar putem face o comisie care să constate acest fapt. Deci, se poate prelua acel segment de 800 de metri de șosea cu bretelele de intrare și ieșire pe autostradă. În aceste condiții CNAIR va răspunde de partea de management al traficului, partea de structură a drumului rămâne în continuare în responsabilitatea antreprenorului. Preluarea se face în conformitate cu legea”, a precizat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. 

Totodată, s-a anunțat oficial că traficul rutier pe cei 22 de kilometri ai Lotului IV va fi deschis astăzi, 14 august. Despre Lotul III nu se știe precis când va fi deschis. 

 

 

Adauga comentariu