Clădirea în care funcționează Judecătoria Deva și Tribunalul Hunedoara are nevoie urgentă de reparații și modernizare. Judecătorii trebuie să se mute într-un alt sediu

Clădirile unde îşi desfăşoară activitatea cele trei tribunale din raza Curţii de Apel (CA) Alba Iulia – Tribunalele Alba, Hunedoara şi Sibiu -, precum şi judecătoriile din cele trei municipii reşedinţă de judeţ – Alba Iulia, Deva şi Sibiu – nu mai corespund din punct de vedere tehnic şi fizic. Acestea au nevoie de intervenții majore, pentru desfășurarea actului de justiție în condiții optime.

În ceea ce priveşte imobilul monument istoric, în care funcţionează Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva, sunt necesare „de urgenţă” lucrări ample de reparaţii şi modernizare, care ar putea începe în acest an, dar care nu pot fi efectuate decât cu mutarea activităţii de judecată în alt sediu, provizoriu şi care nu a fost încă identificat.


„Cu un pic de şansă, se pare că anul acesta vor începe lucrările de reabilitare a sediului celor două”, a spus vicepreşedintele CA Alba Iulia, Adrian Emil Hancaș. În ceea ce priveşte starea sediilor judecătoriilor din raza CA Alba Iulia, şase sunt într-o stare tehnică foarte bună şi nu necesită lucrări imediate – cele din Blaj, Cîmpeni, Sălişte, Mediaş, Hunedoara şi Avrig.

Alte sedii de instanţe sunt însă într-o stare tehnică dificilă, cu mari deficienţe de funcţionare la parametrii tehnico-fizici adecvaţi: Judecătoriile Alba Iulia, Deva, Petroşani şi Sibiu.

Adauga comentariu