Cean, Mureșan și Muntean, foștii anchetatori care l-au mazilit pe Traian Berbeceanu, vor interzicerea cărții sale - Radiografia unei mârșăvii judiciare. Berbeceanu: „Cui îi este frică de adevăr? Cine își dorește ca adevărul să nu se afle vreodată?”

Fostul procuror șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror DIICOT- Nicolae Cean și ofițerul BCCO Alba Iulia, Alin Muntean - suspendat din funcție, au deschis un proces la Judecătoria Sectorului 2 din București în care, printre altele, cer magistraților să interzică editurii Curtea Veche să mai publice cartea „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, precum și comercializarea acesteia. Cartea-document a fost scrisă de comisarul șef Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba, în urma înscenării puse la cale chiar de cei care acum vor retragerea de la vânzare a volumului. 

Reclamanții mai cer daune de 15.000 de euro pentru fiecare și prezentarea de scuze publice de către Traian Berbeceanu. Potrivit newsonline.ro, cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 1 noiembrie și nu a primit până în prezent un termen de judecată.

În ceea ce privește motivele care stau la baza cererii de chemare în judecată îndreptată atât împotriva editurii Curtea Veche cât și personal împotriva lui Traian Berbeceanu, Mureșan, Cean și Muntean reclamă faptul că în carte se folosește un limbaj suburban la adresa, fiind insultați constant fără posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere.

Mai mult, susțin jurnaliștii de la newsonline.ro, unul dintre argumentele reclamanților este acela că Traian Berbeceanu redă și o serie de mărturii dintr-un proces aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Potrivit avocaților, problema prezentării acestor declarații o reprezintă faptul că orice martor care mai trebuie audiat în dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție își poate nuanța declarațiile în funcție de ce vede că a zis o parte sau alta. De altfel, tocmai pentru a se evita acest lucru, strict tehnic, în timpul audierii unui martor ceilalți martori sunt scoși din sală pentru ca declarația lor viitoare să nu fie influențată de ce aud în sala de judecată. Procesul pe fond, însă, a fost finalizat, și niciun detaliu din apel nu este furnizat în cartea lui Traian Berbeceanu. Astfel, martorii nu au cum să fie influențați de cele prezentate în carte

De altfel, avocatul reclamanților arată că această carte a lui Berbeceanu este plină de falsuri, mai exact evenimentele prezentate sunt expuse cu omisiuni care convin lui Berbeceanu. 

Cean, Muntean și Mureșan, condamnați la închisoare pentru „mârșăvia judiciară” făcută lui Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție de toate acuzațiile aduse de cei trei anchetatori - Cean, Muntean și Mureșan. În schimb, aceștia au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru „mârșăvia judiciară” pe care i-au instrumentat-o lui Traian Berbeceanu. 

Fostul șef al BCCO Alba Iulia a postat pe facebook un comentariu la adresa ultimului demers făcut în instanță de cei trei foști anchetatori, prin care încearcă să oprească vânzarea cărții „Radiografia unei mârșăvii judiciare”.

„Hopaaaa! Cui îi este frică de adevar? Cine își dorește ca adevărul să nu se afle vreodată? Cine sunt cei care au ieșit in spațiul public, în mass-media, cu declarații mincinoase, iar acum, când este publicat adevarul, se tăvălesc de supărare?”, se întreabă retoric comisarul șef Traian Berbeceanu.

Adauga comentariu