În ce spitale din județ vor fi tratați pacienți cu Covid-19

Astăzi, Ministerul Sănătății a publicat lista spitalelor suport pentru tratarea pacienților cu Covid-19, în județul Hunedoara fiind desemnate patru unități medicale din municipiile Hunedoara, Orăștie, Lupeni și Vulcan.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății Nr. 533/29.03.2020, cele patru unități medicale vor asigura suportul pentru spitalele de boli infecțioase. Deoarece au fost vehiculate și numele altor spitale din județ care vor fi implicate în tratarea cazurilor de Covid-19, precum cel din Deva, i-am cerut clarificări șefului Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei. Acesta a declarat că spitalul din Deva rămâne „spital Covid”, deși din Ordinul MS reiese altceva. Spitalul din Deva este trecut la categoria unităților medicale ale căror maternități se vor ocupa de pacientele infectate cu noul coronavirus.

„Spitalul Deva va fi «spital Covid» și celelalte sunt suport, exact cum scrie în Ordin. (...) În spitalul din Deva se vor trata pacienții cu Covid pozitiv, iar spitalele suport sunt celelalte”, a precizat Sebastian Mezei.

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Deva se află în carantină, însă se va face o derogare de la această măsură, pentru ca pacienții să poată fi internați în această unitate medicală, a mai spus directorul DSP Hunedoara.

Vedeți aici Ordinul Ministerului Sănătății privind stabilirea spitalelor suport pentru tratarea pacienților cu Covid-19. 

Adauga comentariu