Campanie de colectare gratuită a deșeurilor electrice, la Hunedoara. Persoanele care predau aparatură uzată au șanse să câștige un premiu

Asociația RoRec și Primăria Municipiului Hunedoara organizează, în luna iunie, o acțiune specială de colectare a deșeurilor electrice. Aceasta face parte dintr-o campanie organizată cu ocazia Zilei Mediului în peste 20 de județe din țară. În Hunedoara, programul de colectare se desfășoară între 1-15 iunie prin Serviciul de preluare și ridicare a deșeurilor electrice de la domicilii și sedii de firme sau instituții și nu implică niciun fel de costuri din partea persoanelor care predau deșeurile electrice. În plus, organizatorii au pus la dispoziție o tombolă cu premii, la care vor participa toți cei care vor preda electrocasnice vechi. Premiile puse la bătaie sunt 2 mixere de bucătărie Philips, 4 mașini de călcat Philips și un cuptor cu microunde digital Candy. Tombola cu premii va avea loc în data de 16 iunie, la ora 12:00, la Centrul de Colectare DEEE Hunedoara.

„Vrei să participi și să scapi de deșeurile electrice? Sună la 0800.444.800 sau intră pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ și află cum te poți debarasa responsabil și corect de aceste deșeuri și ce premii sunt puse la bătaie! Cu un simplu apel la TelVerde 0800.444.800 (gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă) sau prin completarea formularului de pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ poți face curat în casă și la birou, eliberându-le de aparate electrice și electronice inutile. Și poți câștiga premii de la partenerii programului! Cetățenii care au de predat deșeuri electrice sunt invitați să sune de luni până vineri, între orele 9:00-17:00, la numărul gratuit 0800.444.800 sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi on-line www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/. Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât și online, pe www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/hd/ Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice. Echipele operatorilor locali parteneri vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor”, au informat reprezentanții Asociației RoRec. 

Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mănuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Iar cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării deșeurilor și al completării taloanelor de participare la campanie.

 

Adauga comentariu