BREAKING NEWS. Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela

Traian Berbeceanu, fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne, a anunţat, joi, ministrul Marcel Vela. Zilele acesta, ministrul va trebui să semneze ordinul de numire în funcția de șef de cabinet. Cel mai probabil, activitatea lui Traian Berbeceanu în fruntea ministerului va începe la începutul săptămânii viitoare.

Traian Berbeceanu este unul dintre cei mai apreciați polițiști din întreaga țară, iar povestea sa a impresionat foarte multă lume. 

„Cea mai mare mârșăvie și nemernicie pe care am pățit-o eu în 20 de ani de Poliție”, spunea comisarul șef Traian Berbeceanu, în octombrie 2013, atunci când procurorii DIICOT Alba au descins la locuința sa și a părinților săi. Iar spusele sale au fost și demonstrate de judecătorii ÎCCJ.

Comisarul Traian Berbeceanu a fost achitat de completul de trei judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție în celebrul dosar care a stârnit numeroase controverse în lumea poliției și în societatea civilă.

Dosarul în care a fost implicat comisarul Traian Berbeceanu pe de o parte și doi procurori, respectiv un ofițer din cadrul DIICOT Alba Iulia, pe de altă parte, se judecă de mai mulți ani, din cauza complexității nemaiîntâlnite a cazului, peste 100 de martori fiind audiaţi de instanţă. Berbeceanu a fost acuzat de foștii săi colegi din DIICOT Alba Iulia de favorizarea infractorului, în timp ce acuzatorii fostului șef al BCCO erau la rândul lor acuzați de DNA de „represiune nedreaptă”, mai multe infracțiuni de fals și abuz în serviciu. Instanța a hotărât achitarea comisarului Traian Berbeceanu și condamnarea celor trei foști angajați ai DIICOT Alba Iulia. Fostul șef al DIICOT Alba Iulia, procurorul Ioan Mureșan, a fost condamnat la șapte ani cu executare, ofițerul Alin Muntean la patru ani cu executare, iar procurorul Sergiu Cean a primit trei ani cu executare. Decizia nu este definitivă.

Traian Berbeceanu a relatat totul în cartea sa, „Radiografia unei mârșăvii judiciare”, volumul fiind un real succes.

Pentru polițiști Traian Berbeceanu rămâne un exemplu bun de urmat, iar experiența prin care a trecut i-a făcut să creadă că, într-un final, dreptatea învinge. 

„Sunt foarte mulți dintre colegii noștri care au achiziționat cartea, care au citit-o. Din ceea ce am discutat cu ei, feed-back-ul lor este unul foarte, foarte bun. Realizează că din lectura cărții învață foarte mult și autorul cărții este un exemplu pentru ei. (...) Experiența prin care a trecut Traian Berbeceanu, într-o primă fază, imediat după arestarea lui, a fost de natură să-i descurajeze un pic pe colegii din toată țara. Având în vedere apropierea finalului, care pare să fie unul fericit, le dă putere și îi face să vadă că dacă își fac datoria cum trebuie lumea îi apreciază”, a spus un polițist, fost coleg cu comisarul-șef, la lansarea cărții de la Deva. 

Cartea lui Traian Berbeceanu se bucură de multă apreciere din partea cititorilor, fiind plină de adevăruri și de lucruri pe care puțini au curajul să le spună. 

„Cartea lui Traian Berbeceanu este o veritabilă «Cutie a Pandorei», din care ies toate relele acestei lumi: răutatea, nemernicia, ticăloșia, invidia, răutatea absolută. Și, peste toate acestea, delațiunea ordinară cea care ne duce pe noi, uneori, în situații limită. Personal cred că această carte ar trebui predată în școală. Dar nu în cea cu bănci, ci în «școala vieții», pentru că citind-o înveți ceea ce nu trebuie să faci. Ceea ce trebuie să faci ca să fii respectat și să respecți la rândul tău. Este o carte care te învață cum trebuie să trăiești cu adevărat”, a declarat Vladimir Brilinsky. 

Supranumit „Comisarul Cattani”, Traian Berbeceanu este unul dintre cei mai apreciați polițiști din România, recunoscut pentru integritate și eficiență. Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba -Iulia a scris această carte despre lupta împotriva crimei organizate și cazul care a fost instrumentat împotriva lui. Cititorii vor putea afla, din paginile volumului, “cealaltă parte a poveștii”, cea văzută și trăită pe propria piele de fostul polițist. 

„Radiografia unei mârșăvii judiciare” se anunță a fi un bestseller al anului 2019, cartea văzând lumina tiparului la Editura Curtea Veche.

 

Adauga comentariu