BREAKING NEWS. Înfrângere în instanță pentru fostul procuror general Augustin Lazăr. Raportul de revocare din funcție rămâne în picioare

Fostul procuror general al României Augustin Lazăr a pierdut procesul în care a contestat raportul privind revocarea sa din funcție. Decizia a fost dată în urmă cu puțin timp de magistrații Curții de Apel Alba Iulia și nu este definitivă. 

Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei şi în consecinţă, a respins ca inadmisibilă acţiunea în contencios-administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Admite excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă: Respinge, ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei”, se arată în minuta instanței.

În 23 aprilie 2019, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost înregistrată sub numărul de dosar 231/57/2019 cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei. Reclamantul solicita anularea Raportului privind revocarea sa din funcţia de procuror general şi a actelor care au stat la baza acestuia. Prin cererea de chemare în judecată reclamantul a mai cerut obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului.   

Sursa foto: QMagazine

Adauga comentariu