Brădenii mai au de așteptat până vor avea căldură în calorifere

Brădenii mai au de așteptat cel puțin două săptămâni până vor avea căldură în calorifere de la sistemul centralizat al municipiului. Deși în ultima săptămână, pe timp de noapte, temperatura în termometre a ajuns la valori de îngheț.

Pe fondul acestei situații, un brădean a transmis un mesaj autorităților locale, în care le întreabă de ce brădenii trebuie să înghețe de frig în case.

„Fac un apel la Primăria Municipiului Brad și, totodată, la Termica Brad. Domnule primar, domnilor consilieri locali, domnule director de la Termica Brad, întreb și eu, când se dă căldură în municipiul Brad? Cred că ați putut observa că sunt grade cu minus în termometre. Vă întreb în numele pensionarilor care vă votează și le promiteți marea cu sarea din patru în patru ani. Vă întreb în numele copiilor care tremură de frig în case și noi ca parinți nu le putem explica de ce domnulprimar și directorul de la Termica decid când să avem căldură. Mă mai întreb, oare voi sunteți multumiți cum gestionați acest municipiu? Oare când dați ochii cu pensionarii batrâni și bolnavi, când dați ochii cu părinții ai căror copii sunt bolnavi, sunteți multumiți sufletește?”, a scris un brădean pe pagina sa de Facebook. În mesajul său, bărbatul le-a mai amintit aleșilor locali că sunt plătiți din banii contribuabililor, implicit și ai lui, fără întârziere. 

Contactat pe acest subiect, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, susține că în fiecare agentul termic este pornit la finalul lunii octombrie, dar nu mai târziu de 1 noiembrie. Întârzierea este cauzată și de costurile foarte mare ale acestui serviciu a mai spus Cazacu.

„Sezonul rece, de când, conform legii, se pot da ajutoare pentru încălzire, începe din data de 1 noiembrie. Niciodată nu s-a dat drumul la căldură în municipiul Brad, înainte de 1 noiembrie. La Primărie nu a ajuns nicio petiție din partea oamenilor pe tema încălzirii. Legislația spune că în cazul în care temperaturile medii cuprinse între orele 18.00 și 06.00 sunt timp de trei zile consecutiv mai mici de 10 grade Celsius, atunci se pornește încălzirea. Nu avem informații că temperaturile ar fi mai mici de această valoare. Dar, este foarte costisitor să pornești un asemenea sistem, la care doar umplerea conductei de apă durează 2-3 zile. Pornirea efectivă a cazanelor de încălzire și ajungerea la parametri normali durează în jur de 4-5 zile. Acum, temperaturile sunt în creștere și ar fi fost foarte costisitor să pornești și să oprești acest sistem. De aceea, agentul termic în Brad va fi pornit la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie”, a declarat Florin Cazacu.

Edilul-șef a mai precizat că nu a primit la primărie nicio petiție din partea oamenilor, în care aceștia să ceară pornirea agentului termic în Brad. 

Deși în Brad nu a fost pornit agentul termic, în municipiul Deva acest lucru se întâmplă de aproximativ o săptămână. 

Sursa foto: desteptarea.ro

Adauga comentariu