(AUDIO+VIDEO) Război total în USR Hunedoara. Președinta organizației județene a partidului, acuzată că a sustras acte de la filiala USR Deva. Pollyanna Hangan neagă acuzațiile

Scandal cât casa, în USR Hunedoara. După excluderile și suspendările din filiala municipală a USR Deva, care ar fi fost ordonate de șefii de la județ, ies la iveală lucruri dezonorante despre membrii partidului care promite o schimbare în bine a politicii.

Războiul dintre USR Deva și conducerea județeană a partidului a ajuns la cote maxime, iar tabăra partizană Pollyannei Hangan, președinta USR Hunedoara, este acuzată că recurge la orice mijloace pentru a prelua controlul asupra filialei municipale. Filială unde mai mulți membri l-au criticat pe liderul de la București Dan Barna, iar toate matrapazlâcurile din organizația USR Hunedoara s-ar face cu aprobarea și știința acestuia. Scopul ar fi să se curățe partidul de membrii incomozi și vocali, care nu-l agreează pe Barna, susțin usr-iștii deveni. Pe de altă parte, spun rivalii șefei de la USR Hunedoara, Hangan are propriile bătălii cu colegii de la Deva, pe care îi execută prin metode nestatutare și abuzive.

Surse din USR Deva spun că Pollyanna Hangan pregătise toate demersurile pentru preluarea filialei de la Deva, plină de răzvrătiți și rămasă fără conducere, după excluderea fostului președinte Adrian Moldovan. Pentru a fi aleasă o conducere agreată de șefii de la județ, s-ar fi încercat înscrierea de noi membri, care să voteze persoanele potrivite. Așadar, în ultimele zile ale anului 2019, între cele două tabere s-a dus un adevărat „război” al ședințelor convocate de la o oră la alta, iar la una dintre ele s-a ajuns la conflicte verbale. Mai mult de atât, Pollyanna Hangan este acuzată că a sustras referatele de înscriere de noi membri din mâna unui coleg care se afla la sediul USR Deva, la o ședință convocată de filiala municipală. Deși i s-a cerut să le înapoieze, Hangan ar fi plecat cu acele acte, spunându-le colegilor deveni că ea e președintă, iar ședința lor nu este statutară. 

Redăm mai jos dialogul (înregistrare audio) care a avut loc între cele două tabere, la sediul USR Deva:

Hangan: Tu nu ai nicio calitate, ești suspendat, el este exclus. La ora șapte a fost..., este 19:10, a început ședința.

I: Nu a început ședința, ia o pauza, bine!

Hangan: Dar nu contează.

Fekete: Bun, când începem ca să poată să părăsească sala.

Hangan: Ședința este nestatutară. Astea mi le dai mie (n.r. i se adresează lui Daniel Oancea, responsabil cu extinderea filialei Deva).

I: Astea le dă Biroului Local Deva (n.r. referatele de înscriere a membrilor noi). 

Hangan: NU EXISTA BL-UL VOSTRU! Deci există o decizie a Biroului Județean (îi smulge din mână lui Oancea referatele cu cei intervievați în 30.12.2019).

M: I LE-A LUAT DIN MÂNĂ (Hangan pasează referatele lui Fekete care le ascunde sub geaca roșie).

Hangan: Tu nu ai nicio calitate să vorbești, este o decizie a BJ, ieși afară (cu referire la un membru suspendat care venise să predea cheile, ștampila și actele)!

M: Nu ieși afara! Noi ne bucurăm ca ați venit!

Fekete: Noi nu stăm!

M: Le-ați luat din mâna lui Daniel.

Hangan: EXISTA o sedință. Eu sunt PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE și există o ședință de BJ (cu referire la ședința de BJ de la Brad, din data de 31.12.2019 ora 09.00, când au votat preluarea departamentului de extindere al filialei Deva)

M: Ce faci? Furi hârtiile?

Hangan: Tu ce faci?

I: Astea sunt ale noastre!

Hangan: NU ZĂU. EU SUNT PREȘEDINTELE FILIALEI JUDEȚENE, SĂ NE ÎNȚELEGEM!

I: Nu striga la mine!

Hangan: Nu strig la tine!

M: Doamnă, dumneavoastră nu aveți dreptul să încălcați o filială locală, da? Vă rog frumos! Fekete: Care filială, doamnă? Ați încălcat decizia de BJ. Hai, Cami (Camelia Danda vicepreședinte BJ)

M: DE CE AȚI FURAT HÂRTIILE? I LE-AȚI LUAT DIN MÂNĂ LUI DANIEL.

Hangan: LA REVEDERE!

M: Dumneavoastră să desființați întâi Adunarea Generala... Ce urât, și mai vreți să ajungeți în Parlament!?

Contactată pentru un punct de vedere pe tema acuzațiilor aduse de către colegii de partid, Pollyana Hangan nu a dorit să facă vreun comentariu. Totodată, aceasta a negat acuzațiile care i se aduc, cum că ar fi sustras acte de la USR Deva. 

Cronologia conflictului din organizația USR Huneodara:

Luptele din USR Hunedoara ar fi plecat de la alegerile interne din iunie 2019, de la USR Deva, atunci când la conducerea filialei nu ar fi ajuns oameni agreați de Hangan, spun surse din partid. Moment care a fost precedat de suspendarea pe o perioadă de doi ani a unuia dintre cei mai cunoscuți membri - Alin Amititeloaie. Decizie care nu a fost privită cu ochi buni de colegii lui de la Deva.

Au urmat și alte excluderi și suspendări decise de Biroul Județean (BJ) al USR Hunedoara. For de conducere în care toți membrii i-ar fi fideli lui Hangan, spun cei de la organizația Deva.

Cele mai aspre lupte s-au dat însă, pe final de 2019.

În 18 decembrie 2019, după mai multe sesizări trimise de USR Deva, conducerea de la București hotărăște să trimită trei membri ai Biroului Național (BN) pentru a stinge conflictul din filială. La trei zile după această decizie, BJ al USR Hunedoara convoacă o ședință la care suspendă patru dintre șase membri ai Biroului local (BL) al filialei Deva. Astfel, cea mai puternică organizație locală a USR din județ rămâne fără conducere. În paralel, se organizează interviuri pentru înscrierea de noi membri. Cei de la USR Deva spun că Pollyanna Hangan ar fi avut în plan să aducă oameni în organizație care să voteze o conducere nouă, agreată de ea. Au fost stabilite interviuri de înscriere în partid, la care s-au prezentat 22 de persoane. Șapte dintre ele au fost respinse, iar 15 urmau să fie admise în organizația USR Deva.

Văzând că tabăra Hangan câștigă teren în filială, usr-iștii deveni nu au stat pasivi. Convoacă o Adunare Generală la cererea a o treime dintre membrii organizației în 31 decembrie. Stabilesc prima ședință la ora 22.00, însă neavând cvorum, programează o nouă ședință la ora 07.00, pe 1 ianuarie 2020. Conform statutului, susțin usr-iștii de la Deva, a doua ședință putea fi ținută, chiar dacă nu exista cvorum. Astfel, la ședința din prima zi a noului an își aleg conducerea.

În paralel, Pollyanna Hangan convoacă în 31 decembrie o ședință a BJ, la care se decide că ședința Adunării Generale de la Deva este nestatutară, înainte ca acea ședință să aibă loc.

În 3 ianuarie, cei de la USR Deva convoacă o ședință cu noua conducere, la care vine și Pollyanna Hangan, însoțită de alți trei colegi, Zoltan Fekete, Dacian Micula și Camelia Danda-Zăvoian. Acesta este momentul în care Pollyanna Hangan ar fi luat din mâna lui Daniel Oancea referatele de înscriere în USR ale celor 22 de persoane.

În 6 ianuarie are loc o nouă ședință a conducerii județene a USR Hunedoara la care se decide admiterea de noi membri în filiala Deva, dar și excluderea și suspendarea celor 19 usr-iști care au organizat ședința Biroului local din 31 decembrie 2019.

Adauga comentariu