Au pus în pericol siguranța oamenilor! Percheziții pentru prinderea a trei hoți, care au furat peste 1.000 de metri de cablu de alimentare a instalațiilor de dirijare și semnalizare a circulației feroviare

Doi tineri au fost reținuți pentru furt, după ce au fost prinși că au furat împreună cu un alt complice, cablul de alimentare a instalațiilor de dirijare și semnalizare a circulației feroviare. Prin gestul lor iresponsabil, cei trei au pus în pericol siguranța oamenilor care circulau cu trenurile, pe magistrala 200, între Simeria Veche și Spini.

„În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Hunedoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat mai multe percheziții domiciliare pe raza comunei Turdaș, la locuințele unor persoane bănuite de furtul a peste 1.000 de metri de cablu (din cupru) de alimentare a instalațiilor de dirijare și semnalizare a circulației feroviare. Potrivit probatoriului, faptele au fost comise în zilele de 01.11.2019 și 12.11.2019, pe magistrala 200, între localităţile Simeria Veche și Spini. Cei bănuiţi de comiterea faptelor sunt trei tineri în vârstă de 16, 20 şi 22 de ani, din comuna Turdaș”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Faţă de doi dintre tineri (minorul în vârstă de 16 ani şi tânarul de 22 de ani) poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentați Judecătoriei Deva, în vederea luării măsurilor legale.

 

Adauga comentariu