ATENȚIONAREA meteorologilor: Încep vijeliile! Începând de astăzi și până mâine, cod galben de vânt puternic, ploaie torențială și grindină

După canicula de zilele trecute, din această după-masă, de la ora 15, vremea se schimbă radical. Până joi dimineață, potrivit meteorologilor, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină, în mai bine de jumătate de țară. Codul galben este valabil și pentru județul Hunedoara. 

„În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp”, se arată în atenționarea meteorologilor.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Adauga comentariu