Atenție unde parcați în Deva! Poliția Locală a început să ridice mașinile staționate neregulamentar

Reprezentanții Poliției Locale Deva au început să ridice autoturismele parcate neregulamentar. În această dimineață, aceștia au acționat în zona Pieței Unirii, acolo unde au ridicat o mașina staționată într-un loc nepermis, în apropiere de barul Ceapa Roșie.

Administrația locală din Deva a achiziționat mașina cu care vor fi ridicate autovehiculele parcate nergulamentar. Investiția a costat Primăria Deva aproximativ 200.000 de lei. 

Potrivit prevederilor din hotărârea de Consiliu Local, dacă proprietarul vehiculului se prezintă după începerea operațiunii de ridicare, dar înainte de punerea în mișcare a autospecialei, va plăti numai taxa de ridicare. Dacă proprietarul nu se prezintă în timp util, vehiculul va fi transportat în spațiu special amenajat, pe strada Mihai Eminescu, lângă Piața Bejan. Tarifele de ridicare, transport și depozitare se aprobă anual de către Consiliul Local. Astfel, ridicarea și eliberarea pe loc a vehiculului pentru care s-a început operațiunea de ridicare și nu s-a finalizat va costa 200 de lei. Pentru ridicare, transport și depozitare, tariful este de 250 de lei. Tariful de staționare de la ridicare va fi de 1 leu/oră. Vehiculul ridicat va fi restituit numai după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă dreptul de proprietate. Programul de ridicare/restituire a vehiculelor se va desfășura de luni până vineri între orele 9 și 17. În perioada în care nu se ridică vehicule, Poliția Locală, prin dispecerat, va prelua sesizările și va aplica celelalte măsuri legale.

Pe lângă „treaba” pe care o va face pentru a „curăța” Deva de autovehiculele parcate în voia sorții, mașina va face și bani „extra”. Consilierii locali au votat o taxă pentru șoferii care au mașinile avariate sau defecte și au nevoie de tractare până la un service auto. Pentru suma de 300 de lei, vehiculul administrației locale va veni, va ridica autoturismul și îl va transporta la service. Singura condiție este ca totul să se desfășoare pe raza municipiului Deva. 

Adauga comentariu