Apelul disperat al medicilor hunedoreni, rămași fără echipamente de protecție în plină pandemie de Covid-19. „Nu ne dorim ca «eroii din linia întâi» să se transforme în martiri”

Medicii hunedoreni au transmis un mesaj în care se arată îngrijorați de numărul mare de cadre medicale infectate cu Covid-19, dar și de lipsa echipamentelor de protecție în unitățile sanitare din județ. Cadrele medicale din județ cer să li se asigure materialele necesare în tratarea pacienților cu noul coronavirus, dar și testarea personalului sanitar care a intrat în contact cu persoane infectate cu acest virus. 

Redăm mai jos comunicatul transmis de Colegiul Medicilor Hunedoara: 

Colegiul Județean al Medicilor Hunedoara urmărește cu maximă îngrijorare modalitatea în care Guvernul României a înțeles și înțelege să gestioneze criza creată de pandemia cu coronavirus care, în prezent, este în stadiul de transmitere intracomunitară.

Existența unui număr, total inacceptabil, de cadre medicale infectate cu noul tip de coronavirus raportat la numărul total de persoane confirmate în prezent, ne arată ineficiența măsurilor privind prevenirea și transmiterea bolii la populație și sectorul medical.

Stocurile pe cale de epuizare și, în foarte multe cazuri, lipsa totală a echipamentelor de protecție expune personalul medical infectării și ulterior îi transformă pe colegii noștri în vectori de transmitere a infecției.

Confirmarea diagnosticului prin trimiterea probelor în centre universitare implică timp și consum de medicamente și echipamente medicale.

Normalitatea presupune aparatura necesară la nivelul județului și testarea întregului personal medical având în vedere implicarea acestuia în contextul pandemiei.

Rămânem credincioși dictonului care ne guvernează activitatea „primum non nocere” (mai întâi nu face rău).

Rugăm insistent Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență să asigure aprovizionarea în cel mai scurt timp a unităților sanitare publice și private (medicină de familie) cu echipament de protecție și materiale de dezinfecție.

Apelul nostru coagulează strigătele de disperare ale colegilor din întregul județ.

Mulțumim celor care îi consideră pe colegii noștri „eroii din linia întâi” și nu ne dorim ca aceștia să se transforme în martiri.

Adauga comentariu