APEL UMANITAR. Fiul unui militar din Deva are nevoie de sprijinul nostru. Copilașul, de doar 2 ani și jumătate, a fost diagnosticat cu o boală autoimună și autism

Un copilaș de numai doi ani și jumătate trece prin momente cumplite, după ce a fost diagnosticat cu o boală autoimună, autism și sindrom hiperchinetic. Șerban face de șapte luni tratament și a fost internat de multe ori în această perioadă, dar familia lui simte că nu mai poate. Tatăl său, fruntașul Marius Pak, din Deva, face un apel umanitar către militarii Armatei Române, cărora le cere ajutorul pentru ca băiatul său să poată duce o viață normală. Sprijinul însă poate veni de la orice om care vrea să ajute familia Pak. Să fim mai buni, acum, în prag de sărbători!

„Dragi colegi din toată țara, sunt fruntaș Pak Marius din Deva și cu tot respectul, fac un apel către voi, militarii Armatei Române. Șerban, fiul meu de 2 ani și jumătate a fost foarte încercat în ultimele 7 luni. Pentru început a fost diagnosticat cu o boală autoimună, denumită Sindrom Kawasaki, pentru care a avut de tras câteva luni bune cu spitalizări și tratamente foarte tulburătoare pentru el și de lungă durată. Ulterior, în urma unui consult psihiatric, a fost diagnosticat cu TSA (tulburări din spectru autist) și sindrom hiperchinetic (ADHD).

Încercăm din răsputeri să facem fața terapiei comportamentale, dar este foarte foarte costisitor. Momentan nu reușim să îi oferim decât o oră pe zi, dar pentru un succes cât mai rapid și o evoluție cât mai bună, ar necesita chiar 2 sau 3 ore pe zi, asta ar însemna costul a 3000 lei pe lună, ceea ce pentru noi este foarte greu pentru că această sumă este tot venitul lunar al familiei... Soția nu lucrează pentru că Șerban necesită asistența permanentă. Nu mai punem la socoteală ca ar fi imperios necesar terapia de la Constanța cu delfini, care se face o data la 6 luni, costul fiind de 1500 euro/sedinta(ședința fiind de 2 saptamani) +terapia 3 C+terapie senzorială care de asemenea nu ne-o permitem.
Șerban nu se alimentează cu orice, nu putem sa îi oferim orice mâncărică, trebuie o dietă fără gluten, este foarte costisitoare...
Lucrez peste program în construcții, mă zbat zi si noapte, dar, cheltuielile cu tratamentul, întreținerea casei și coșul zilnic mă doboară... nu mai fac față, simt că nu mai am putere să merg mai departe.

Acum în pragul sărbătorilor de iarnă, cât stă în puterea fiecăruia, va rog dacă puteți sa ne ajutați și să ne susțineți pentru a putea oferi lui Șerban o recuperare cât mai rapidă și o viața de copil cât de cât normală.
Noi, îl așteptăm pe Moș Crăciun cu bradul împodobit... și cel mai frumos cadou posibil este ca Șerban să poată fi tratat mai departe și să se facă bine.
Vă mulțumesc tuturor pentru că ați citit povestea noastră!

Pentru cine dorește sa ne ajute contul este:
IBAN: RO98 RZBR 0000 0600 1766 0583
Moneda: RON
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift: RZBRROBU
Titular Marius Ciprian Pak
”, a scris Marius Pak.

Boala Kawasaki la copii este o afecțiune care afectează în principal copiii mici, sub vârsta de 5 ani. Cauza este deocamdată necunoscută, însă simptomatologia afectează pielea, gura și ganglionii limfatici. Atunci când este netratată, boala Kawasaki poate da complicații serioase la inimă.

Boala Kawasaki, după cum sună și numele, este o afecțiune comună copiilor din Japonia și Corea, însă specialiștii cred că pot afecta orice copil, indiferent de grupul etnic căruia îi aparține.

 

Adauga comentariu