Ajutor nesperat pentru SALVITAL. Consiliul Județean Hunedoara majorează cotizația

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara vrea să majoreze contribuția financiară către Asociația Salvital, de la trei, la cinci lei pe cap de locuitor. Majorarea se va aplica doar pentru luna decembrie 2018. 
Suma va fi acoperită din banii rămași necheltuiți de Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân (SJOAFS) Hunedoara, din bugetul pe 2018. Este vorba de o sumă de 400.000 de lei care a fost destinată cumpărării unui incinerator pentru SJOAFS. Lucru care nu s-a întâmplat. Prin urmare banii vor fi redirecționați către Salvital, asociație care coordonează o parte dintre echipajele SMURD din județ.

Proiectele de hotărâre privind diminuarea bugetului AJOAFS și majorarea cotizației pentru Salvital vor fi supuse aprobării CJ Hunedoara la ședința din 28 noiembrie. 
Salvital se confruntă cu probleme financiare mari după ce 18 membri – administrații locale din județ – s-au retras din asociație. Prin urmare, s-a micșorat numărul contributorilor la bugetul asociației, ajungându-se în situația de a nu putea fi plătite salariile către angajați. 
Conform proiectului de hotărâre, în prezent, Asociația Salvital Hunedoara asigură personalul paramedical pentru funcționarea a opt echipaje SMURD. Dintre care, cinci funcționează pe lângă structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara în localitățile: Deva, Brad, Hunedoara, Ilia și Petroșani, iar celelalte trei echipaje activează în cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale autorităților publice din Vulcan, Petrila și Simeria. În total, la Salvital sunt 84 de paramedici, asociația având în patrimoniu opt ambulanțe de tip B2 și o autospecială de primă intervenție. Asociația a fost înființată în 2005, la inițiativa CJ Hunedoara, în colaborare cu medicul Raed Arafat, printre membrii fondatori regăsindu-se mai multe primării din județ. 

Adauga comentariu