Accident de muncă mortal, la Orăștie. Un bărbat a fost electrocutat în stația CFR, după ce s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune

Accident teribil de muncă, la Orăștie, în stația CFR. Un bărbat de 41 de ani, angajat al unei firme de telecomunicații, a fost electrocutat după ce a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, accidentul a avut loc în jurul orei 12:20, iar victima nu a mai putut fi salvată. Pe lângă faptul că s-a electrocutat, bărbatul a căzut de la o înălțime de aproximativ 3 metri. 

„Victima a fost găsită în stare de inconștiență. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani, în stop cardio-respirator, cu arsuri pe torace și  pe membrele superioare, dar și multiple traumatisme în urma căderii. A fost resuscitat timp de 40 de minute fără succes”, a declarat purtătorul de cuvaânt al Serviciului Județean de Ambulanță, medicul Călin Dumitrescu.

ITM Hunedoara a deschis o ancheta în acest caz.

„Accidentul a avut loc în stația CFR Orăștie, la capătul peronului, către Deva. Un tehnician telecomunicatii, de 41 de ani, a fost electrocutat la ora 12:20. Era angajatul unei firme de telecomunicații în domeniu. S-a urcat pe stâlp, un stâlp de 27000 de volți, și acolo a fost surprins de arcul electric și curentat. Deocamdată nu știm cine i-a dat ordin, de ce nu era stâlpul scos de sub tensiune, acum a fost deschis dosarul și continuăm anchetele”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate. 

Potrivit polițiștilor, bărbatul era din Blaj și monta fibră optică pentru stația CFR.

Adauga comentariu